Connect with us

Pregled

Hrvatska ponovno poslala kanader i helikopter za gašenje požara u Sloveniji

Objavljeno

-

Foto: Hina

Hrvatska je u subotu ponovno poslala kanader i helikopter za pomoć slovenskim snagama u gašenju požara na području Renškog Vrha u blizini Nove Gorice, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

U gašenje i dalje aktivnog požara na slovenskom Krasu četvrti dan zaredom poslani su protupožarni avioni iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH, kanader CL-415 i helikopter Mi-8 MTV.

“Potvrda je to spremnosti naših protupožarnih snaga, obučenosti pilota i njihove vještine u iznimno zahtjevnim uvjetima, gdje zajedno s vatrogascima i zračnim snagama drugih zemalja pomažu zaustaviti širenje vatre”, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Pomoć je susjedima pružena na zahtjev upućen preko Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu, a sukladno Odluci Vlade RH o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite.

Po završetku današnjeg angažmana u Sloveniji, protupožarni avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva vratit će se u matične baze, priopćeno je iz MORH-a. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari