Pratite nas

Reagiranja

Hrvatska pravoslavna crkva uvijek je bila, ona jeste i uvijek će biti

Objavljeno

na

Hrvatska pravoslavna crkva, koja je uvijek bila, jeste i uvijek će biti, po volji Gospodina našeg

Isusa Krista, osvrće se na netočna i neprimjerena izvješća nekih vodećih liberalno-ljevičarskih i borbeno ateističkih ‘mainstream’ medija u Republici Hrvatskoj, koji su kao papiga prenosili jedan na jedan zlonamjerne klevete velikosrpskih propagandista na račun Hrvatske pravoslavne crkve i njenog arhiepiskopa Aleksandra i 16.647 hrvatskih pravoslavaca, (uz 150.000 pravoslavaca, koji govore hrvatskim jezikom od 190 000 u RH), povodom vjerskog obreda posvećenja vode na Bogojavljanje dana 6. siječnja 2017. pod vedrim nebom na minus pet stupnjeva Celzija na Cvjetnom trgu hrvatskog ‘piesnika’ i generala Petra Preradovića u Zagrebu, jer joj je nasilnim činom za vrijeme diktature jugoslavenske komunističke partije nakon lažnog oslobođenja 1945. oduzeta sva njena imovina, uključujući nekretnine, dakle, i njeni crkveni objekti poput crkve Sv. Preobraženja na gore navedenom zagrebačkom trgu, koja je pripadala njenom pravnom prethodniku, mitropoliji u Srijemskim Karlovcima u Hrvatskoj Trojednoj Kraljevini ondašnjeg Austrijskog Carstva, na čelu s hrvatskim patrijarhom Josifom Rajačićem koji je blagoslovio uzdizanje na bansku čast hrvatskoga vojskovođe, generala i maršala Josipa je Jelaćića uoči njegovog vojnog pohoda i oslobođenja od Ugarske.

Netočno i zlonamjerno su neki mediji prenosili sramotne kvalifikacije, da se navodno radilo o „ustaškom performansu“, iako HPC nije ustaška nego pravoslavna i hrvatska Crkva, te ni njen arhiepiskop nije tzv. episkop nego g. arhiepiskop, i nije ni on ustaša nego Bugarin i učeni teolog, kao što ni patrijarh Hrvatske pravoslavne crkve u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, sveti Germogen, nije bio ustaša nego Rus i učeni teolog koji je pred Oktobarskom revolucijom prebjegao na Zapad, a kojeg su Titovi partizani strijeljali na smrt, zajedno s 50 svećenika Hrvatske pravoslavne crkve, u Zagrebu, dana 30. lipnja 1945., umrijevši martirijskom smrću kao žrtve komunizma koje vrednuje Hrvatski sabor i Europski parlament i Vijeće Europe, kao i Sjedinjene Američke Države. Na navedenom vjerskom obredu na hrvatskom jeziku pred stotinjak vjernika, kojeg je vodio hrvatski arhiepiskop Aleksandar, okupili su se hrvatski pravoslavci, i katolici, a među njima i hrvatski branitelji, tako da nije bilo ustaša nego vjernika koje je hrvatski arhiepiskop ujedinio u molitvi za hrvatski narod. Mediji ni riječ nisu prenijeli što je arhiepiskop HPC govorio i molio se Bogu, nego su prenijete samo riječi g. Marka Juriča koji je projektom Velebit pomogao da se nakon 72 godine prvi puta u središtu glavnoga hrvatskoga grada čelnik obnovljene Hrvatske pravolavne crkve obrati hrvatskim pravoslavcima i hrvatskoj javnosti.

Podsjećamo, ustaše u Republici Hrvatskoj ne postoje čak ni formalno, osim što su u prošlosti neki doušnici Kontraobavještajne službe tzv. JNA glumili ustaše kako bi kompromitirali hrvatsku državu za račun Beograda, a prave ustaše su Titovi partizani pobili u jugoslavenskom ratnom zarobljeništvu na Križnom putu od Bleiburga do Vardara, a u ljeto 2016. su, npr., ekshumirani posmrtni ostatci nekih od njih u slovenskom mjestu Košnica kod Celja, zajedno s pobijenim hrvatskim civilima, ali o tome ‘mainstream’ mediji šute u stilu mafijaške omerte. Tzv. ‘mainstream’ mediji i njihovi tzv. novinari, upornim etiketiranjem svake politički nepodobne osobe i institucije s izlizanom ustaškom etiketom, i prenošenjem propagande bivšeg velikosrpskog režima zločinca Slobodana Miloševića, sami postaju predmet interesa hrvatske nacionalne sigurnosti, tako da bi njihovim glavnim urednicima bilo pametno da dođu k pameti, jer postoji percepcija da hrvatska javnost sumnja kako predstavljaju izdajničku 5. kolonu i polugu velikosrpske politike Beograda! Također, vrlo neprimjereno i zločesto g. Prvoslav Perić, episkop nekanoske tzv. Srpske pravoslavne crkve koja u RH djeluje na osnovi de facto nevažećeg ugovora s bivšom Račanovom vladom RH iz 2003., drsko interpretira Hrvatsku pravoslavnu crkvu, iako je poznat po pjevanju četničkih pjesama zbog čega navedeni mediji u RH bezobrazno nazivaju g. M. Jurića ‘ustašom’ jer je skinuo krinku i izrekao istinu o njemu. Što bi Srbi rekli da HPC djeluje na teritoriju Republike Srbije, da prima iz državnog proračuna pola miijarde omraženih ‘ustaških’ kuna koje šalje iz Beograda u Zagreb, i da napada srbijansku državu i srbijanski narod, nazivaći ga četničkim narodom kao što “SPC” Hrvate naziva ustašama i svojata hrvatski teritorij kao da je Republika Hrvatska kolonija Srbije?! Podsjećamo i ‘mainstream’ medije u RH, i cijeli svijet urbi et orbi, da je nositeljica odličja memorijalnog centra holokausta, Jad Vašem, odnosno Države Izrael, hrvatska povjesničarka Ljubica Štefan, upozorila Hrvate i svijet, da je SPC „duhovna JNA“. (Citat pokojne hrvatske heroine Ljubice Štefan koja je profašističko djelovanje srpskih episkopa u Drugom svjetskom ratu na teritoriju Srbije generala Milana Nedića raskrinkala s povijesnim dokumentima iz arhiva u Beogradu.)

Hrvatska pravoslavna crkva je uvijek bila, ona jeste i uvijek će biti Božji instrument za duhovnu borbu protiv “nečastivog ili oca laži od samog početka ubojice čovjeka“, opasana s

ISTINOM, oklopljena s PRAVDOM, te sa štitom VJERE, zaštitnom kacigom SPASENJA i

SREĆE, i s mačom DUHA SVETOG, RIJEČI BOŽJE! (Efežanima 6, 13-17)

Blagoslov Božji svim ljudima dobre volje, i hrvatskim obiteljima i braniteljima i svima onima koji govore istinu, i čestitke za Božić svim pravoslavcima koji rođenje našega Gospodina Isusa Krista slave po starom julijanskom kalendaru 7. siječnja, dakle, Srbima, Rusima, i posebnoj našoj kršćanskoj braći u nuždi u svetoj zemlji i u Iraku i Siriji, koju istrebljuju bezbožnici, dok HPC i hrvatski pravoslavci Božić slave kao i Carigradska patrijaršija, bugarska, grčka i rumunjska pravoslavna Crkva, kao i katolici i drugi kršćani 25. prosinca. „… jer Bog je ljubav!“ (1. Iv. 4,8)

Hrvatski arhiepiskop + Aleksandar

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari