Connect with us

Hrvatska

Hrvatska s optimizmom dočekuje ljetnu turističku sezonu

Objavljeno

-

HINA

Hrvatska spremna i s optimizmom dočekuje ljetnu turističku sezonu, svjesna da će ona i ove godine u mnogome ovisiti o epidemiološkim prilikama, izjavila je u razgovoru za slovensku novinsku agenciju STA hrvatska ministrica za turizam i sport Nikolina Brnjac.

“Vjerujemo, da će se epidemiološka slika popraviti u Hrvatskoj i našim emitivnim tržištima i ljeto očekujemo s optimizmom”, rekla je ministrica, dodavši da je Hrvatska i lani glede turizma u vrijeme epidemije bila među najuspješnijima u Sredozemlju.

I ove će godine biti najuspješniji oni koji na tržištu ponude visoko kvalitetnu uslugu koja jamči sigurnost i vrijednost za uloženi novac.
Hrvatska se po njenim riječima intenzivno trudi osigurati sigurnosne i zdravstvene uvjete za boravak turista, među ostalim i projektom Safe Stay in Croatia kojim su određeni sigurnosni protokoli u turizmu i s turizmom povezanim djelatnostima.

Što se tiče slovenskog emitivnog tržišta, ministrica Brnjac je u razgovoru podsjetila da su lani slovenski gosti u Hrvatskoj ostvarili 53,9 posto posjeta i 63 posto noćenja iz 2019. godine
“Slovenski turisti su naši redoviti gosti i drago mi je što je Hrvatska godinama prepoznata kao poželjna destinacija. Vjerujem da ćemo uz povoljnu epidemiološku situaciju u obje države, kao i veći broj cijepljenih građana i odgovorno ponašanje, ove godine svjedočiti većem broju slovenskih turista u različitim krajevima Hrvatske”.

Brnjac je podsjetila da se u bilateralnim kontaktima s državama emitivnog područja traže načini za olakšanje putovanja i kako vjeruje da će do tog cilja doći i kroz razgovore sa slovenskom stranom.

U svibnju će Hrvatska, kazala je, započeti cijepljenje turističkih djelatnika protiv novog koronavirusa, a pripremit će i dodatne točke za testiranje u turističkim mjestima, što će omogućiti testiranje turista i pri ulasku u Hrvatsku i pri povratku kući.

“Osim toga, usredotočili smo se na bolju i raznovrsniju turističku ponudu, koja će našim gostima pružiti visoku razinu sigurnosti, bijeg od gužvi i boravak u prirodi. Nudimo sigurnost, pristupačan smještaj i autentičnost iskustva”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju (STA).

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas