Connect with us

BiH

Hrvatska se iznenadila smjenom Jovanovića, doveli nekog Mornara. Da je bar panonski mornar Balaševića

Objavljeno

on

[su_heading size=”20″ align=”left”]W. Allen je rekao: “Vjerujem da postoji nešto što nas sve promatra. Na žalost to je naša vlada i njoj lojalni novinari.”[/su_heading]

Leonard Cohen u jednoj svojoj sjajnoj politički angažiranoj pjesmi kaže: “First we take Manhattan, than we take Berlin!” (prvo ćemo zauzeti Manhatan, a potom Berlin). Berlin, kao i uvijek u podsvjesti svakog borca protiv fašizma je konačni i sveti cilj. Makar se radilo i o lažnom antifašisti i o lažnom Berlinu. A u Hrvatskoj se ponovno budi “istok i zapad…”. Dva izbora za EU parlament, dvije pušione hrvatskih ljevičara. Premijer, kao i obično neiformiran, tvrdi: “Samo mi znamo…. Mi smo jedini… I vjerujem da će to građani prepoznati…“. Vidi se po svim anketama da su to građani doista i prepoznali. Desnica uvjerljivo vodi. U EU, na izborima za parlament opet je pobijedila desnica. Ali naši ljevičari kao da spavaju zimski san. Oni bi ipak, ako se ikako može, opet krenuli malo na Berlin. Makar preko Londona, kao okrepne stanice. U Hrvatskoj je bilo prilično iznenađenje smjena ministra Jovanovića. Napose stoga jer su doveli nekog Mornara! Jugonostalgičari uzdišu: “da je bar panonski mornar Đorđa Balaševića!”. Ovaj je tek neki informatičar i matematičar koji živi u oblacima. Zato su ga valjda intelektualni proleteri i dočekali tako oduševljeno da su odmah skužili koliko je on neiskusan, te kako ne zna kukurikati protiv kurikuluma o građanskom odgoju.

mornar_672288S1Tvrde da je od nekuda zalutao u Vladu, ali ne znaju od kamo. Ne kuži taj važnost građanskog odgoja na koji je već potrošeno više od 500.000 kunića. Nezadovoljnici sumnjaju kako je Mornar i protiv seljačkog odgoja samo to još taji.

Smatraju kako Ministar prodaje jeftine fore kad kaže: “Trenutačno ne postoji zakonsko uporište za nove sadržaje u nastavi… Želite li da ukinem matematiku?“. Prozirne li i jeftine demagogije! Kad je u Hrvatskoj našim ljevičarima zakon bio prepreka da se provede neka idološka promjena ili novina? Javila se i neka koautorica građanskog odgoja prof. Vedrana Spajić Vrkas. Kaže ona: “Ovo je ludilo! Selim se iz Hrvatske!”. Nezadovoljna je općom klimom u Hrvatskoj. A tko je uopće zadovoljan? Tobože je ljeto, a stalno kiši, poplave, nema love, vlast se ne da …. “Ako donesem odluku o odlasku, shvatit ću je kao konačnu pobjedu konzervativnih snaga u Hrvatskoj”, kaže naša profa. Ni više ni manje. Naravno, naša Vedrana nije naučena na Filozofskom faksu na to da postoje i konzervativne snage i da bi one možda mogle prevladati u nekom trenutku u društvu. Za nju, kao i na Filozofskom, postoje samo ljevičari koji uvijek moraju pobjeđivati jer oni su, po Vedrani, jedina budućnost i istina svijeta. Puhovski, Pupovac, Jakovina, Klasić, Pusić itd., sve je to kadar legendarnog Mladena Zvonarevića. Kako svi svi oni uživaju u svom progresivnom ljevičarskom svijetu, oni nemaju pojima da konzervativci ne samo da pobjeđuju u Hrvatskoj već dulje vrijeme i u EU. Ogorčena Vedrana bi, bježeći od konzervativaca u Hrvatskoj, zapalila kamo? Ravno u EU konzervu! To vam je kao u onoj pjesnika Josipa Severa: “Povukla sam se u sebe, ali oni su me baš tamo čekali”.

No, dobro! Ne valja generalizirati! Nije baš sve desno, nazadno, rigidno i crno! Ipak, nađe se i svjetlih, progresivnih tonova. Recimo Demokratska Republika Koreja iliti Sjeverna Koreja. Drugarice Vedrana, tamo konzervativne snage sigurno neće još dugo pobijediti. Tamo djecu odgaja sam veliki vođa. To je pravilno i napredno. U Hrvatskoj konzervativni primitivci žele nam u odgoju nametnuti poraženi revizionizam. Onako napaljeni, oni bi da djecu odgajaju roditelji. Tako bi mogli djeci pričati laži o drugu Titu, hvaliti Domovinski rat i Tuđmana, pokušati ih uvjeriti da u jamu Jadovnom je bačeno 80 000 ubijenih partizana i antifašista, a da do danas nije proinađen ni jedan jedini kostur. Pametnom dosta! Kosti nema u Jadovnom jer u HDZ-u i SDP-u kosturi svakodnevno ispadaju iz ormara! Lagali bi konzervativni roditelji svojoj dječici i da u Srbu 1941 g., nije izbio nikakav antifašistički ustanak nego je to bio osvetnički pohod četnika protiv lokalnih Hrvata od kojih su neki bili završili i na ražnju. Lagali bi nadalje i da je u sjevernozapadnoj Hrvatskoj otkriveno oko 1 500 jama u kojima su pobijeni Hrvati od strane partizana. Cerekali bi se napokon dok bi dječici šaptali kako je voljeni drug Tito proglašen devetim najvećim zločincem u XX stoljeću. Ako bi i teška srca priznali djeci da je HDZ zločinačka organizacija, kako to kaže Jovanović, odmah bi tvrdili da je SDP teroristička organizacija koja je od 1950-80tih ubijala Hrvate diljem Europe jer nisu shvaćali da komunizam treba pobijedili u cijelom svijetu. Kad je tu tvrdnju izrekao legendarni Hrušćov pred jednim svojim ministrom ovom se omaklo pa ga je upitao: “Tovariš Nikita, a od koga ćemo onda kupovati žito?” I na kraju, ako će djecu odgajati roditelji, a ne recimo herr Štulhofer, Vedrana i ostali napredni ljevičari, djeca nikada neće saznati da su oni seksualna bića već od rođenja. Ako se, ne daj Bože, povjeri odgoj djece roditeljima kako će djeca reagirati kad se jednog dana pojave pred profama povijesti kao što su npr.: Markovina, Perica, Jakovina, Klasnić I sl. Kako će uvjeriti djecu da je Tuđman ratni zločinac, da je Hrvatska nastala na zločinu, da je Kordić po zapovjednoj odgovornosti trebao biti spaljen i da su partizani nakon II. svjetskog rata opravdano tamanili Hrvate bez suda i suđenja? Eh, kad bi navedeni progresivni profe, odlučili otići iz konzervativne Hrvatske ja sam im na leđima spreman nositi svu njihovu prtljagu da se ne moraju vraćati po zaostale kofere i torbe.

Završimo savjetom cinika W. Churchilla: “Lijepo je biti častan, ali je vrlo važno biti u pravu!” Samo kao savjet Vedrani!

Intelektualni proleteri, kako je novinarima tepao Trocki, još su se jednom istakli kao debela muha u čaši mlijeka. U Čakovcu je netko pokušao ubiti majku i njenog trogodišnjeg sina dok su se vozili automobilom. Policija je munjevito, nakon šest godina, uhitila navodnog počinitelja. Novinarskim žargonom rečeno “dobra roba” za crnu kroniku. Evo kako taj rošomon vidi Jutarnji list: “Uhićen muškarac zbog dva pokušaja ubojstva HDZ-ovke”. Koja mašta! Koja imaginacija! Proleteri svih zemalja uozbiljite se! Odmah je otkrivena i glavna olakšavajuća okolnost ako je u zatvoru zaista završio počinitelj. Nije on htio ubiti Nikolinu B. i njenog trogodišnjeg sina, nego se srećom radilo samo o nekoj HDZ-ovki! Zato novinara Jutarnjeg Luku Spaca treba odmah kandidirati za novinara godine. Ako je Jurica Pavičić postao novinarom godine jer je hrabro prozvao Slobodana Novaka kretenom, onda je Luka u najmanju ruku ozbiljan kandidat. On je u sferi istraživačkog novinarstva otkrio da nije isto pokušati ubiti majku i trogodišnjeg sina ili, da prostite, neku HDZ-ovku.

W. Allen je rekao: “Vjerujem da postoji nešto što nas sve promatra. Na žalost to je naša vlada i njoj lojalni novinari.”

BiH je politička pandorima kutija u hrvatskim medijima. Svakodnevno iz te kutije izlaze iznenađenja koja to zapravo nisu. Naročito za one koji još misle svojom glavom. Važno je ipak što misle novinari. Viktor Vresnik, glavni urednik Jutarnjeg, relativno umjereni i izbalansiran novinar, neće, za razliku od Večernjeg lista, angažirati za suradnju notornog Dragu Pilsela. Pilselova genijalnost je kulminirala kad je rekao kako svako spominjanje Vukovara govori o hrvatskom fašizmu. Zato Viktor svaki dan osobno, na drugoj stranici Jutarnjeg, objavljuje kratke komentare. 24/25. lipnja o.g., naslov komentara mu je bio: “Oprez: svako komadanje BiH ugrozilo bi Hrvatsku”.

U komentaru prenosi mudre misli Tomislava Nikolića i Milorada Dodika, dragih prijatelja našeg Predsjednika RH. Njih dvoje, kao dva slonića u porculanskoj radnji, daju raji dobroćudno do znanja kako za njih BiH kao država nije činjenica te da će prvom prilikom ponovno pokušati s odvajanjem srpskog entiteta iz zajedničke države. “Što bi se trebalo dogoditi da bi se pokazalo da je BiH neuspjeli eksperiment?”, pita se Dodig. Uz zvonki Nikolićev “Jeeee!”. To je sve u komentaru o Tomi Grobaru i Miloradu Dodigu. Ostali dio komentara posvećen je zločestim Hrvatima. Viktor se pita: “Što će Hrvatska ako dođe do komadanja BiH?”. Boji se Viktor da bi ekstremni Hrvati mogli početi razmišljati o obnovi Herceg Bosne. Nemojte se tresti dragi glavni uredniče! Hrvatska je na Svjetskom nogometnom prvenstvu izgubila od Brazila i Meksika. Naša draga BiH gorila je od radosti zbog toga. Gorile su i hrvatske zastave u Vitezu. Vijorile su se brazilske i meksikanske zastave u Sarajevu. Žestoko je reagirao samo dr. Franjo Topić, naravno u sebi! Osim zadrtih, nacionalističkih portala, hrvatski novinari i političari nisu rekli ni “Muu!” U svojim kratkim komentarima nije se bio oglasio ni naš Viktor. Ali zato se oglasila “prijateljica” našeg Premijera Jelena Lovrić.

Naslov njenog komentara udara u srž našeg odnosa prema dragim komšijama “Moralno dno biskupa Košića”. Naravno radi se o onom provokativnom dočeku Darija Kordića na zagrebačkom aerodromu. Tada je skoro nastradao jedan nevini jugonostalgičar koji se počeo derati “Ua, ubico!”. Jelena je popiz……! Kako to biskup dočekuje čovjeka koji je sudski osuđen za ratni zločin u Ahmićima. Bio sam godinu dana u Haagu kao branitelj Blaškića. Nije bitno što je on dobio 9 godina, a Kordić 25 godina za isto mjesto Ahmiće! Oba s time nisu imala nikakve veze! Zna Jelena dobro za britanskog pukovnika Stuarta i njegove režije oko Ahmića. Sve je to ipak samo putanje ljevičarskog gledanja na moral. Lovrićka je već odavno operirana protiv objektivnosti. Kordić je za nju politički gubavac od kojeg svi, pa i Crkva, moraju okrenuti leđa jer je pravomoćno osuđen. I Blaškić je bio pravomoćno osuđen pa kad se vrati nije Lovrićka smatrala da je politički gubavac. I Čačić je pravomoćno bio osuđen, pa što? Sad ide, na opće pa valjda i Lovrićkino, veselje kazniti Vesnicu i njeno društvance u HNS-u. Stepinac je također bio pravomoćno osuđen, a uskoro će biti proglašen svecem. To je, po Jeleni, sigurno još jedan moralni pad Crkve. Nezaboravni zločinac drug Tito bio je kažnjen pravomoćno u bombaškom procesu sa osam godina zatvora, pa su Jelena i ostali novinarski ljevičari o tome godinama slinili kao o nezapamćenom herojstvu. Postavljanje bombi među nevine građane je stvarno veliko herojstvo! Ali kad to ima ideološki lijevi predznak, za Jelenu i njene ljevičare to odmah postaje herojstvo. Sreća da su Gotovina i Markač oslobođeni. To je skoro koštalo srčanog udara Snježanu Pavić. Da su kojim slučajem naši generali ipak bili osuđeni Jelena bi uživala što je konačno ipak zabijen glogov kolac u Tuđmanovu državu, a Gotovina i Markač se ne bi smjeli ni približiti Jutarnjem jer bi zgrozili sirotu čistunku Jelenu što su uopće još živi.

Aldous Huxley je napisao: “Mišljenje jedne žene je pristojnije negoli mišljenje muškaraca jer ga ona tako često mijenja.”

Zvonimir Hodak/dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari