Connect with us

Vijesti

Hrvatska: Šesti Hrvatski Žrtvoslovni kongres

Objavljeno

-

Pokrovitelj kongresa je mons. Vlado Košić, sisački biskup. Prijavljeno je 76 referata iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i još nekih zemalja

U petak, 14. lipnja u Zagrebu u Muzeju Mimara s početkom u 16 sati otvara se Šesti hrvatski žrtvoslovni kongres pod naslovom „Vrijeme žrtve“.

Kongres će se u subotu 15. i nedjelju 16. lipnja preseliti u Sisak s komemoracijom svim žrtvama palim za Hrvatsku u mjestu masovnog srpskog zločinima u Baćinu, gdje su u jesen 1991. četnici ubili 78 civila. Pokrovitelj kongresa je mons. Vlado Košić, sisački biskup. Prijavljeno je 76 referata iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i još nekih zemalja. Na kongresu će, uz ostale predavače, govoriti i fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator (Suvremena paradigma: Pobijeni hercegovački franjevci), dr. fra Andrija Nikić (Hercegovački franjevački mučenici 1942.-1945. godine) i fra Mate Tadić (Mučenik dr. fra Smiljan Zvonar – Lik i djelo franjevca i političkog uznika).

Na Kongresu će biti predstavljene knjige, filmovi i autori. Među predstavljenim knjigama bit će i knjiga fra Mate Tadića „Svjedočanstva o stradanjima Hrvata“.

Ovom prigodom očekuje se i donošenje važnih zaključaka o hrvatskim aktualnim temama.

Program rada 6. Hrvatskog žrtvoslovnog kongresa možete vidjeti OVDJE.

(kta/miriam)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari