Pratite nas

Povijesnice

Hrvatska Srbiji: Vratite nam Hitlerov mercedes, partizanske zastave, mačeve…

Objavljeno

na

Prilazem ovdje na stranice vašeg portala kamenjar.com vrlo nesto vazno a jos vise za povijest iznesenu istinu da je Srbija u ime “Smrt Fasizmu – Sloboda Narodu!”, u ime “bratstva i jedinstva”, u ime “narodne vlasti” i u ime “ratne odstete”  iznosila iz Hrvatske sve najvrijednije stvari, iz bolinica sve bolinicke tehnicke sprave, iz kazalista sve kazalisne naprave i sprave, iz parkova cak i klupe na kojima bi se prolaznici i umirovljenici odmarali; jednom rijecu SVE STO SRBIJA NIJE IMALA A HRVATSKA IMALA je u ime gore spomenuti drzavnickih prava pripalo Srbije a ne Titinoj Jugoslaviji. Sto je ovdje najtragicnije je to da u ta “blazena” komunisticka vremena, vremena socijalne pravde za koju su se nasi hrvatski, Dalmatinski, Istarski, bosanskohercegovacki partizani/antifasisti borili, nisu mogli imati u svojim hrvatsko/nacionalnim razmisljanjima onu istu “antifasisticku” snagu i “borbenost” i reci SRBIMA u ime istog prava i takozvanog bratstva i jedinstva:  NJET, STO JE NASE, HRVATSKO, OSTAJE NASE, OSTAJE U HRVATSKOJ. Posto nasi PUZAVCI I TAKOJEVICI to nisu rekli i, posto su Srbi pred njihovim ocima opljackali nasu Hrvatsku, (narod ih je vec osudio) povijest ce ih osuditi kao IZDAJICE SVOJEG VLASTITOG NARODA

Hrvatska Srbiji: Vratite nam Hitlerov mercedes, partizanske zastave, mačeve…

Srbijanski muzej skriva brojne eksponate iz hrvatske vojne povijesti, vrijedne desetke milijuna eura, a svjetski raritet je mercedes, Hitlerov dar Paveliću iz 1942.

Beogradski Vojni muzej na Kalemegdanu skriva iznimno vrijedne eksponate iz hrvatske vojne povijesti za koje ugledni europski antikvari i muzeji godinama Srbiji nude desetke milijune eura.
Teško je nabrojiti sve hrvatske predmete koji su izloženi u utvrdi na Kalemegdanu. Posjetitelji Vojnog muzeja i ne znaju da se šetaju ispred topova Dubrovačke Republike, bitnica partizanske ratne mornarice, partizanskih zastava hrvatskih jedinica iz NOB-a, uniforme i odličja Josipa Broza Tita koji tom beogradskome muzeju pravno uopće ne pripadaju.

Svjetski unikat

Hrvatski stručnjaci za sukcesiju stava su kako je riječ o artefaktima koji bez dileme pripadaju Hrvatskoj i potrebno ih je što prije vratiti kući. Pravi hrvatski, ali i svjetski raritet je luksuzna mercedesova limuzina koju je 1942. godine poglavniku NDH Anti Paveliću darovao nacistički vođa Adolf Hitler. Kako se tvrdi, riječ je o crnoj limuzini tipa 770K, dugoj šest metara, teškoj čak četiri tone koja, kako doznajemo, nije ni izložena.

Vrijednost skupocjene Hitlerove limuzine koju je predao Paveliću danas je vrlo teško procijeniti

Drugi vrijedan hrvatski eksponat je svjetski unikat. Riječ je o borbenom zrakoplovu, lovcu fiat G-50bis, koji se nalazio u naoružanju Ratnog zrakoplovstva NDH. Na njemu su još boje i oznake RZ NDH. To je izuzetno važan predmet jer je to jedini sačuvani talijanski lovac iz doba Drugog svjetskog rata, a dar je Italije Pavelićevim zračnim snagama.

Dinko Čutura, načelnik Vojnog muzeja u Zagrebu, najavljuje diplomatsku akciju za povrat tih djelova hrvatske povijesti.

Prema međunarodnim konvencijama, sve što je dio hrvatske povijesti pripada Hrvatskoj. Na popisu predmeta hrvatskog podrijetla još uvijek radimo, o čemu smo obavijestili ministra kulture Božu Biškupića i Ministarstvo vanjskih poslova. Uvjeren sam da ćemo u proljeće krenuti u diplomatsku akciju povrata predmeta. Upoznati smo s Hitlerovom limuzinom, prikupljamo potrebne podatke i dokumentaciju, tako da ćemo apsolutno zatražiti taj predmet. Teško je bez katalogizacije govoriti o vrijednosti automobila, ali zasigurno se radi o više milijuna eura, kaže nam prvi čovjek hrvatskog Vojnog muzeja.

Protuzakonita prodaja

S obzirom na to da je poznato kako Italija nastoji otkupiti borbeni lovac NDH, pitamo načelnika Čuturu postoji li bojazan da nam naši prekojadranski susjedi pred nosom otmu taj čuveni zrakoplov.

Ni slučajno. Prema Zakonu o muzejskoj građi, Srbija ne smije i nema pravo prodati taj zrakoplov koji se trenutačno nalazi u Muzeju zrakoplovstva na Surčinu, kaže nam Čutura. Prema Čuturinim riječima, hrvatske će institucije zatražiti i laki tenk stuart M3 iz 1. oklopne brigade VIII. korpusa NOVH-a, kao i povrat tanketa iz oklopnih jedinica NDH.

– Na popis smo uvrstili i 50-ak topova iz 18. i 19 stoljeća koji potječu iz Dalmacije i Pule. Tu su i različite vrste mačeva iz razdoblja od 14. stoljeća do 18. stoljeća – objasnio je načelnik Čutura.

Što se traži

Lovac NDH, jedini sačuvani talijanski borbeni avion tog tipa

Laki tenk iz 1. oklopne brigade 8. korpusa NOVH-a

Pedesetak topova iz 18. i 19. stoljeća iz Dalmacije i Pule

Mačevi koji potječu iz razdoblja od 14. do 18. stoljeća

Partizanske zastave hrvatskih jedinica iz NOB-a

Tiskarski stroj ‘Slobodne’

U Tehničkome muzeju u Beogradu nalazi se i maleni tiskarski stroj na kojem se za vrijeme Drugog svjetskog rata na Visu tiskali primjerci “Slobodne Dalmacije”. Premda nije potvrđeno, pretpostavlja se da će Ministarstvo kulture RH od Srbije zatražiti i povrat tog vrijednog predmeta.

biatG50Zrakoplov NDH na Visu

Potporučnik Andrija Arapović, zapovjednik jedne zrakoplovne jedinice NDH, 1944. godine prebjegao je fiatom G-50 na Vis, gdje je sletio na saveznički aerodrom. Zrakoplov je obišao maršal Tito te se fotografirao pokraj njega.

M.Boban/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Povijesnice

Na današnji dan 1991. – Građani Zagreba stali pred tenkove ‘JNA’ iz ‘Maršalke’ (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

2. srpnja 1991. – Sukob kod Maršalke

Rat koji je zahvatio Hrvatsku prelio se 2. srpnja 1991. i na ulice grada Zagreba.

Pokreti oklopnih vozila u novozagrebačkoj vojarni „Maršal Tito“ bili su jasna najava da se, navodno u svrhu intervencije u Sloveniji, Jugoslavenska narodna armija sprema za izlazak tenkovima.

„Maršalka“ bila je jedna od najvećih vojarni u Hrvatskoj, ujedno regionalni centar 5. Vojnog Okruga i 10. Korpusa, te manjih potpornih jedinica, samim time i velika prijetnja Zagrebu. Vojarnu su okružili pripadnici 1. i 2. brigade Zbora narodne garde i policije, ali i velik broj stanovnika Novog Zagreba.

Most mladosti i Most slobode preventivno su minirani i postavljene su improvizirane zapreke; kamioni i cisterne. Tijekom prijepodneva kolona vozila i sedam tenkova krenuli su iz vojarne, više puta pokušavajući probiti blokadu. Muškarci i žene, stari i mladi zaustavljali su ih svim sredstvima; žene su stale pred vozila na koja se bacalo kamenje, ali i molotovljevi kokteli.

Vojska je pucala u zrak, u sukobu su poginula dva vojnika JNA i civil Raveno Čuvalo, a ranjeno je više osoba. Građani Zagreba time su osujetili namjere JNA čije su oklopne snage nezadovoljstvo iskalile kod Jastrebarskog gdje su, vozeći se prema Sloveniji, oštetile mnogo vozila lokalnog stanovništva.

U susjednoj državi poginuo je veći broj pripadnika JNA i slovenske Teritorijalne obrane, a načelnik Generalštaba, general pukovnik Blagoje Adžić, na Dnevniku TV Beograda proglasio je nastavak rata u Sloveniji. Ipak, rat u Sloveniji primicao se kraju, dok se u Hrvatskoj rasplamsavao.

Na svim područjima srpske pobune intenzivirani su sukobi, osobito u Banovini i istočnoj Slavoniji. Početkom srpnja u pokušaju smirivanja krizne situacije poginuo je i načelnik Policijske uprave Osijek Josip Reihl-Kir.

Pripadnik rezervnog sastava MUP-a otvorio je vatru na Reihl-Kirovo vozilo, pri čemu su još poginuli i osječki dužnosnici Goran Zobundžija te Milan Knežević, a teško je ranjen Mirko Tubić, predsjednik Mjesne zajednice Tenje. (HRT)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Povijesnice

1. srpnja 1992. Započela operaciju ‘Tigar’

Objavljeno

na

Objavio

Nakon niza uspješnih akcija na Južnom bojištu i Dubrovniku, provedenih tijekom svibnja i lipnja, Hrvatska vojska započela je 1. srpnja operaciju Tigar, koja je završena 13. srpnja 1992., piše hrt.hr

Glavni cilj bio je ovladati visovima iznad Dubrovnika, potisnuti okupatora na južni rub Popova polja te uspostaviti položaje za oslobađanje Konavala. Nositelji operacije bile su 1., 2. i 4. gardijska brigada. Najzahtjevniju zadaću imala je 3. bojna 4. brigade koja je više puta napadala Golubov kamen, golemi brdski masiv koji je agresoru omogućavao kontrolu jedine prometnice prema Dubrovniku.

U teškim borbama poginulo je 11 pripadnika 4. brigade. 1. brigada uspješno je oslobađala prostor od Slanog prema Popovu polju, unatoč tomu što je okupator pružio žilav otpor na svakoj koti, izvodeći protunapade. Tigrovi su uz gubitke ostvarili ciljeve pri čemu se kao vrstan zapovjednik istaknuo Damir Tomljanović Gavran.

Vrlo zahtjevnu zadaću, uz 10 poginulih pripadnika u teškim borbama, odradila je 2. brigada Gromovi, koja je zauzela važno uporište Ivanicu. Specijalna postrojba Glavnog stožera, bojna Zrinski, također je imala istaknutu ulogu u akcijama, a napredovanje gardijskih brigada pratile su i osiguravale pričuvne postrojbe. U operaciji Tigar prvi  su put djelovali MIG-ovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Oklopništvo se posebno iskazalo, ponajviše u borbama za selo Uskoplje i Ivanicu. Unatoč teško prohodnom brdskom terenu zapovjednik oklopne satnije 4. brigade Andrija Matijaš Pauk organizirao je tenkovski napad trasom stare pruge Uskoplje-Dubrovnik, pri čemu su ciljevi gađani izravno u pokretu. Tako je razbijen centar neprijateljskog topništva što je omogućilo napredovanje 2. i 4. brigade prema Ivanici.

Slijedili su osvetnički udari topništva agresora, ali bez učinka jer je operacija Tigar samo jedna u nizu mukotrpno odrađenih etapa koje su rezultirale oslobađanjem cijelog dubrovačkog zaleđa.

Poginuli pripadnici 2.A Brigade “Gromovi” – najbolji sinovi hrvatskog naroda

Pokoj vječni daruj im Gospodine!

I svjetlost vječna svjetlila im!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari