Connect with us

Vijesti

Hrvatska vlada čvrsto podupire kandidacijski status Ukrajine za članstvo u EU

Objavljeno

-

Premijer Andrej Plenković i hrvatska vlada čvrsto podupiru kandidacijski status Ukrajine za članstvo u EU, rekao je glasnogovornik vlade Marko Milić.

Zelenskij je u ponedjeljak potpisao službeni zahtjev za prijem Ukrajine u članstvo Unije, a danas se video vezom obratio na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta.

– Vjerujem da danas svima pokazujemo to što jesmo. Europska unija će s nama biti puno jača, to je sigurno. Bez vas, Ukrajina će biti usamljena, rekao je Zelenskij zastupnicima i čelnicima Unije.

Milić je podsjetio da su Plenković i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u prosincu u Kijevu potpisali Deklaraciju o europskoj perspektivi Ukrajine.

– Jedna smo od onih zemalja koja zagovara europsku perspektivu Ukrajine i podupiremo njene europske reformske procese. Smatramo da je to najbolji put za unutarnju konsolidaciju, za dizanje kvalitete života Ukrajinaca i usklađivanje socijalno-tržišnog gospodarstva, rekao je tada Plenković na zajedničkoj konferenciji za medije sa Zelenskim.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari