Connect with us

Vijesti

Hrvatska vlada šokirana napadom na Fica, želi mu brz oporavak

Objavljeno

-

Hrvatska vlada šokirana je i snažno osuđuje atentat koji je izvršen u srijedu na slovačkog premijera Roberta Fica kojemu je zaželjela brzi oporavak.

Slovačka vlada rekla je u srijedu da se premijer Robert Fico, koji je pogođen u abdomen nakon sjednice vlade u gradu Handlovi, nalazi u u životnoj opasnosti nakon atentata.

“Dopustite da vam kažem da smo u hrvatskoj vladi šokirani i da snažno osuđujemo atentat koji je izvršen na slovačkog premijera Roberta Fica”, rekao je novinarima glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Kazao je da je Robert Fico kolega u Europskom vijeću tehničkog premijera Andreja Plenkovića.

“Slovačka je prijateljska zemlja Hrvatskoj i nadamo se da će se (Fico) uspjeti što prije oporaviti od ovog stravičnog napada koji nas je sve potresao i da će se vrlo brzo otkriti motivi iza ovog gnusnog čina”, kazao je MIlić.

Na Fica je ispaljeno nekoliko metaka u Handlovi, gradu sjeveroistočno od Bratislave, gdje se održavala sjednica vlade. Policija je odmah svladala napadača, a Fico je prebačen u bolnicu.

Brojne europske države izrazile su šok i osudile napad na slovačkog premijera uz poruku da ne bi smjelo biti nasilja u europskoj politici.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas