Connect with us

Pregled

Hrvatska vojska osmi dan pomažu zametenom stanovništvu

Objavljeno

-

Foto: Morh

Pripadnici Oružanih snaga RH osmi su dan angažirani u pružanju pomoći stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, a tijekom proteklih osam dana na terenu je bilo angažirano ukupno 566 pripadnika OS RH s 20 radnih strojeva i 25 motornih vozila, priopćeno je u četvrtak iz MORH-a.

Najveći broj pripadnika, njih 31 s tri radna stroja i dva motorna vozila danas (1. ožujka) je angažirano na području Delnica.

U Gračacu je angažirano 12 pripadnika OS RH s četiri radna stroja i dva motorna vozila.

U Donjem Lapcu angažirano je pet pripadnika s dva radna stroja i jednim motornim vozilom.

U Saborskom su angažirana dva pripadnika s jednim radnim strojem, u Udbini šest pripadnika OS RH s dva radna stroja, a na području Plaškog angažirana su dva pripadnika s jednim radnim strojem.

Na području Lovinca i Gospića angažirano je po tri pripadnika s jednim radnim strojem i jednim motornim vozilom na svakoj lokaciji.

MORH u priopćenju podsjeća da je zbog obilnih snježnih oborina potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević prošlog tjedna, u četvrtak, 22. veljače donio odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je prema procjenama nadležnih civilnih institucija to najpotrebnije.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas