Connect with us

Hrvatska

Hrvatska za američki Virtuoso među 20 najpoželjnijih odredišta za 2021.

Objavljeno

on

Hrvatsku je američko udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso temeljem istraživanja svojih korisnika svrstalo među 20 najpoželjnijih svjetskih odredišta za 2021., izvijestila je u utorak direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u SAD-u Ina Rodin.

“Korisnici Virtuoso Wanderlist, nove platforme za planiranje putovanja putem interneta, kreirali su ‘listu želja’ zemalja u koju žele otputovati u idućoj godini, a prema njihovom konačnom izboru, Hrvatska se našla među top 20 odredišta u svijetu”, ističe Rodin.

Otkriva i da su uz Hrvatsku na toj listi napoželjnijih odredišta za putovanja u iduću godini još i Južnoafrička Republika, Italija, Australija, Francuska, Japan, Velika Britanija, Grčka, Argentina, Kenija, Bocvana, Španjolska, Island, Portugal, Meksiko, Novi Zeland, Irska, Tanzanija i Zanzibar, Tajland te Kalifornija.

Komentirajući te vijesti iz SAD-a odličnima za Hrvatsku, direktor HTZ-a Kristjan Staničić ocjenjuje da je time Hrvatska dodatno učvrstila svoj imidž i status na američkom tržištu i polazište za iduću godinu u kojoj se nada smirivanju situacije uzrokovane pandemijom te dolasku većeg broja turista iz dalekih zemalja. Među tim zemljama, SAD je najvažnije tržište, s kojeg se u Hrvatskoj ostvaruje najveći turistički promet, izdvojio je Staničić.

Uz to, Rodin je izvijestila i da američki mediji kontinuirano izvještavaju o ljepotama Hrvatske i njezine, među kojima je i Lonely Planet, koji je nedavno istaknuo deset najljepših hrvatskih plaža – Zlatni Rat, Prapratno, Rajska plaža, Stiniva, Zrće, Dubovica, rt Kamenjak, Sahara, Punta Rata i Lubenice. (Hina)

Nikolina Brnjac: Brojke u turizmu su iznenađujuće dobre s obzirom na situaciju

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari