Pratite nas

Zanimljivosti

Hrvatska zastava među deset najljepših na svijetu, BiH treća

Objavljeno

na

Na kvizu Flags of the World u nekoliko je navrata pogodio svih 197 zastava država svijeta, a član je i Flag instituta. Johnny Sharples vjerojatno je najveći stručnjak za zastave u svijetu.

Za engleski portal Joe.co.uk Sharples je sastavio listu deset najljepših zastava svijeta, piše Hrvatska danas, prenosi direktno.hr

Zastava BiH

Zastava BiH

Na devetom mjestu nalazi se zastava Republike Hrvatske.

Među prvih 10 se nalazi i zastava Bosne i Hercegovine, koja zauzima treću poziciju.

Ispod zastave Hrvatske nalazi se i Sharplesovo objašnjenje:

“Kad pomislite na Euro ’96 ili Francusku ’98 – što vam padne na pamet? Oh, kažete gol protiv Škotske i Michael Owenow gol protiv Argentine? Zapravo sam vas htio podsjetiti na divnu šahovnicu na hrvatskim dresovima koja je tamo zahvaljujući upravo grbu na njihovoj zastavi”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

Braniteljska udruga iz Podstrane izabrala si je zgodan logo

Objavljeno

na

Objavio

Na mail naše redakcije stigle su fotografije iz Podstrane, općine u blizini Splita, kojima nam je jedan čitatelj ukazao na zanimljiv logo jedne tamošnje braniteljske udruge, piše telegram.hr.

Udruzi hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, naime, “učinilo se zgodno napraviti svoj logo u obliku slovu ‘U’ u koje su ugurali šahovnicu koja, naravno, počinje prvim bijelim poljem. U njega su domišljato ubacili malo srce“, navodi telegram.hr

Kao što je vidljivo na fotografiji, ova braniteljska udruga nalazi se u sklopu zgrade same Općine, a kako je napisao čitatelj telegrama, tamo su dobili svoje prostore. Telegram.hr nije dodatno komentirao fotografiju, komentare su prepustili čitateljima 🙂

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

VIDEO – Putin ‘skinuo goluba’ na 600 m

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin isprobao je novu modernu snajpersku pušku koncerna Kalašnjikov, najpoznatijeg po strojnici AK-47. Putin je snimljen kako puca iz oružja tijekom posjeta izložbi koncerna u Patriotskom parku kod Moskve u srijedu, prenosi RT.

Putina se na snimci može vidjeti kako pažljivo cilja prije nego što više puta puca u 600 metara udaljenu metu.

Puška SVCh uvelike se bazira na poznatoj ruskoj pušci SVD i drugom manje poznatom oružju koje je dizajnirao Jevgenij Dragunov. SVCh je navodno precizniji od SVD-a, glavne puške ruskih snajperista.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari