Connect with us

Hrvatska

Hrvatske braniteljice dobile trg u Mošćenici

Objavljeno

on

U nazočnosti velikog broja braniteljica iz cijele Hrvatske, u subotu je na petrinjskom području održan Treći susret hrvatskih braniteljica, manifestacija kojom se afirmira doprinos 23.000 braniteljica oslobađanju zemlje.

U Mošćenici je svečano otkrivena ploča s nazivom Trga hrvatskih braniteljica, prvim u Hrvatskoj, ploču su zajednički otkrili hrvatska braniteljica i majka poginulog hrvatskog branitelja Marija Dumbović i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Po završetku Domovinskog rata, većina braniteljica skinula je odore i vratila se na svoja radna mjesta. Velik broj još i danas radi, iako su pet godina provele u ratu, rekla je prilikom otkrivanja ploče predsjednica Kluba žena Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Petrinji Vera Jurčević.

Osim na bojišnici, veliki broj žena bio je u ratu angažiran u zdravstvenoj službi, logistici i drugim službama, podsjetila je Jurčević.

O doprinosu braniteljica Domovinskom ratu, govorili su gradonačelnik Dumbović, inicijator ideje da mošćenički trg dobije ime hrvatskih braniteljica, te izaslanik predsjednice Republike, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Sudionici svečanosti položili su cvijeće i zapalili svijeće uz spomenik Predragu Matanoviću i poginulim osloboditeljima Petrinje.

U župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji služena je misa za poginule, nestale i umrle braniteljice i branitelje, u Hrvatskom domu održana je svečana akademija, a na rukometnom igralištu taktičko-tehnički zbor HV-a iz vojarne pukovnika Predraga Matanovića u Petrinji.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari