Connect with us

Reagiranja

Hrvatske šume d.o.o. odgovorile na medijske špekulacije

Objavljeno

-

Temeljem pojačanog interesa javnosti, kao i niza nepotpunih i činjenično pogrešnih informacija koje se pojavljuju u medijima posljednja tri dana vezano za g. Niku Dujmovića, a s ciljem ispravnog informiranja javnosti navodimo sljedeće činjenice:

Natječaj za prijem pripravnika za osposobljavanje za samostalni rad u Hrvatskim šumama raspisan je 4. 07. 2018. g. Natječaj je raspisan za 88 pripravnika, a na isti se javio i g. Niko Dujmović kao jedini kandidat za traženo mjesto.

Povjerenstvo za odabir kandidata pripravnika provjelo je intervju s kandidatom, utvrdilo je da isti kao mag. ing. hortikulture zadovoljava uvjete te predložilo sklapanje ugovora o radu u svojstvu pripravnika u trajanju od jedne godine.

Ugovor o pripravništvu je sklopljen 20. 09. 2018. s početkom važenja od 1. 10. 2018. do 30. 09. 2019.
S obzirom da je pripravnik zadovoljio u obavljanju svog pripravničkog staža, predložen je za nastavak radnog odnosa.
Dopisom Glavnom radničkom vijeću dana 20. rujna 2019. g. Uprava Društva predložila je sklapanje Ugovora o radu na određeno vrijeme s većim većim brojem izvršitelja zbog povećanog opsega posla, a radi izvršenja plana poslovanja u 2019. godini. Temeljem dobivenog pozitivnog mišljenja GRV-a, uprava Društva 25. rujna 2019. godine donosi Odluku o potrebi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme za veći broj izvršitelja na svih 17 podružnica Hrvatskih šuma d.o.o. na cijelom području RH.

Temeljem gore navedene Odluke Društva, ugovor o radu na određeno vrijeme s Nikom Dujmovićem sklopljen je dana 27. 09. 2019. godine, s početkom važenja od 1. 10. 2019. godine.

S obzirom da se u medijima pojavio niz špekulacija o tome kad je točno navedeni radnik sklopio Ugovor o radu, dužni smo objasniti kronološki tijek i postupak sklapanja ugovora o radnom odnosu u HŠ d.o.o.

Također, napominjemo da u HŠ d.o.o. rade radnici ne samo šumarske, nego i niza drugih struka – ekonomisti, pravnici, geodeti, građevinari pa i agronomi. U ovom trenutku u HŠ d.o.o radi 36 agronoma.

Niko Dujmović: Nisam zaposlen mimo zakona i na temelju nečijeg zahtjeva

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari