Connect with us

Vijesti

Hrvatske šume počele naplaćivati izlete i vožnju biciklom u prirodu

Objavljeno

on

IAKO bi uživanje u prirodi trebalo biti nešto što je svima dostupno, Hrvatske šume osmislile su cjenik koji će vam zagorčati svaki pokušaj da se na livadama i u šumama odmorite od gradske vreve. Naplaćuju tako obiteljske odlaske na izlete, korištenje biciklističkih staza, ubiranje svega što se ikad sjetilo kao samoniklo bilje izrasti na tlu… u cjeniku još jedino nedostaje tarifa za naplatu kisika prema broju udisaja svježeg zraka.

Prema najnovijem cjeniku Hrvatskih šuma, ako ste se odlučili za izlet to će vas stajati 20 kuna po danu, dok je obiteljska tarifa 40 kuna. Zaželite li se bicikliranja, za to morate platiti 10 kuna, dok je cijena obiteljske dozvole za korištenje biciklističkih staza 20 kuna

hrsumecjenik1

U cjenik su Hrvatske šume uvrstile i dozvolu za sportske aktivnosti poput paintballa (250 kuna po grupi), korištenje uzletnih staza za paraglajding (50 kuna po osobi), orijentacijsko trčanje (250 kuna po grupi) te dozvolu za korištenje površina s popratnim sadržajima u svrhu kulturnih događaja, što stoji 1.000 kuna po danu.

Napominjemo, nije riječ o Parkovima prirode ili Nacionalnim parkovima, već svakoj površini pod upravom Hrvatskih šuma.

Naplaćuje se i skupljanje šumskih plodova, gljiva, ljekovitog bilja…

Od ranije je poznato da Hrvatske šume već godinama naplaćuju ubiranje gljiva, kestena, šparoga itd. Možete nabaviti dnevnu, vikend, tjednu ili mjesečnu dozvolu, ali i plaćati po skupljenom kilogramu određenih plodova.Osim šumskih plodova, gljiva i jestivih biljaka, u cjenik su Hrvatske šume uvrstile i poduži popis ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, za koje su dozvole nešto jeftinije – 10 kuna dnevna i 100 kuna sezonska.

hrsumecjenik2

Cjenik u cijelosti možete pogledati ovdje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari