Pratite nas

Događaji

Hrvatski branitelji ponovo na braniku časti hrvatske domovine! Još jednom smo spremni umrijeti za domovinu

Objavljeno

na

Branitelji će ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu ostati cijelu noć.

“PROVEŠĆEMO OVDJE ISPRED MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA CIJELU NOĆ… NIJE TO NAMA STRANO MNOGE SMO PROVELI POD VEDRIM NEBOM DOK SU NEKI UŽIVALI U TOPLIM KREVETIMA I TAKVI DANAS IMAJU SVE, DOK MI OVDJE TREBAMO TRAŽITI SVOJA PRAVA…NE ODUSTAJEMO DOK SE NE PODNESU OSTAVKE I ISPUNE NAŠI ZAHTJEVI, REKLI SU MNOGI BRANITELJI ZA BRANITELJSKI PORTAL…”

PONAJPRIJE SU NA VRATA MINISTARSTVA POSTAVILI PLOČU SA NATPISOM-MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA I PLAKAT S NATPISOM “SMJENE” SA FOTOGRAFIJAMA MATIĆA, GLAVAŠEVIĆA I NAĐ…

smjene zg

Ilija Vučemilović ogorčeno, ali sigurno uputio poruku svima

„Dosta je ponižavanja, dosta je pokušaja izjednačavanja hrvatske žrtve i srpskog agresora iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata. Dosta je toga da se hrvatske branitelje poistovjećuje s onima koji su brutalno napadali našu zemlju.

Poručujem vlastima da hrvatski branitelji ni ovoga puta neće odustati te da su još jednom spremni umrijeti za Domovinu, ne samo zbog borbe za prava hrvatskih branitelja, već i zbog borbe za cijeli hrvatski narod!“- rekao je vrlo nadahnuto Ilija Vučemilović na prosvjedu najtežih invalida 100% HRVI iz Domovinskog rata.

 Vučemilović je jasno i glasno skresao Ministru Predragu Matiću u lice “ostavku na sunce” ne može nas netko uspoređivati sa četnicima i tzv jna, misleći pri tom na neke nedavne izjave, pa i ministrovog pomoćnika Bojana Glavaševića, koji se nije imao petlje pojaviti među prosvjednicima koji su mu omogućili da uživa sve benefite i blagodati slobodne Hrvatske.

 Glavašević ih zasigurno ima i previše, i još je k tomu do te mjere drzak da zajedno sa Vesnom Teršelič i “njenom” Documentom usred Vukovara dođe i omalovaži najbolesnije hrvatske branitelje, a da pri tom ne osjeća niti mrvice srama, ni potrebe da se ispriča.

Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100% HRVI- ostajemo do ispunjenja naših zahtjeva, ovako više ne ide, tražimo i ustrajavamo na tom da ministar Matić i njegovi pomoćnici Bojan Glavašević i Vesna Nađ podnesu ostavke. Očekujemo da će ih premijer smjeniti i to po žurnom postupku. Ovo što se danas radi hrvatskim braniteljima je nepodnošljivo, dosta smo šutjeli i trpili, ali je kap nebrige i omalovažavanja branitelja prelila čašu i nesposobni moraju odstupiti rekao nam je Glogoški.

Predsjednik Uduge Hrvatskih ratnih gardijskih postrojbi Ante Deur– dajemo punu potporu teškim HRVI, našoj braći po oružju

Prosvjedu daju podršku udruge branitelja proistekle iz Domovinskoga rata koji pristižu sa svih strana. Tako su uputili i branitelji iz Slavonije, Dalmacije, istre, Zagorja. „Dosta je ponižavanja hrvatskih branitelja, posebno Hrvatskih ratnih vojnih invalida“, izjavio je predsjednik Zbora gardijskih brigada Ante Deur u pružanju podrške prosvjedima stopostotnih invalida u njihovim zahtjevima za smjenom ministra branitelja Predraga Matića i njegovih najbližih suradnika.

„Da je HTV prenio ispravno zahtjev Hrvatskih branitelja s Prve konvencije koja je održana u koncertnoj dvorani Lisinski, drukčije bi bilo, i da su pozorno poslušali poruku Đure Glogoškog tada bi predsjednik Vlade bio upoznat s činjeničnim stanjem. Zato smo uz svoje prijatelje i kolege Hrvatske ratne vojne invalide koji upućuju predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću zahtjev za hitnu smjenu ministra Matića i njegovih pomoćnika. Hrvatski ratni vojni invalidi, a i svi hrvatski branitelji nisu zaslužili poniženja koja proživljavaju pod vodstvom aktualnoga ministra branitelja, a čemu mu svesrdno pomažu i mediji, osobito HRT“, rekao je.

Osvrt Braniteljskog portala na prvu konvenciju branitelja i izvještavanje “hrvatskih medija”…

HRT- kao i još neke tv kuće, koje su u svojim informativnim emisijama šturo izvještavale, ali isključivo i jedino par trenutaka koji se tim istim tv kućama učinio najzgodnijim, kako od prve konvencije hrvatskih branitelja napraviti bizarnu vijest koja bi se brzo zaboravila.

Naime, njima je bilo mnogo važnije u svojim informativnim emisijama cijelu konvenciju, koja je trajala nekoliko sati u prepunoj hrvatskih branitelja dvorani Lisinski, svesti na nekoliko nevažnih detalja, kao što je zviždanje ministru Predragu Matiću, pozdravljanju Thompsona i Šimunića, nego obratiti pažnju i usmjeriti svoje kamere na bitno, a to su upravo bili zahtjevi hrvatskih branitelja koji su se jasno i glasno čitali sa bine u Lisinskom.

Uostalom, za tu istu tzv nacionalnu HRT svi oni, njih oko tri tisuće nazočnih na konvenciji uredno plaćaju tv. pretplatu te je kao takva i bila dužna dati javnosti do znanja što hrvatski branitelji poručuju Vladi RH.

ONI TO NISU URADILI I DANAS JE POSLJEDICA TOGA VELIKI PROSVJED HRVATSKIH BRANITELJA UPRAVO VELIKIM DIJELOM ZAHVALJUJUĆI  HRT, kao i drugim manipulativnim medijima koji su htjeli prvu konvenciju hrvatskih branitelja  prikazati kao nekakav skup nepismne rulje koja uvijek nešto traži, i pravi nepotrebne cirkusarije. No prevarili su se i ovaj put.

Ivica Arbanas: Tražimo ostavku ministra Matića! Stižemo u Zagreb…

Ovoga puta nećemo odustati, ostajemo pred Ministarstvom dokle god ministar Matić ne podnese ostavku! Dosta nam je ponižavanja nas invalida, pogotovo onih stopostotnih koji godinama trpe Matićevu inkviziciju i prolaze torture pregleda samo da im se uzmu prava. Danas ćemo biti u Zagrebu i ne odustajemo dok ministar i njegovi pomoćnici ne odu. Neće ovo biti prosvjed kao dosad kada bismo došli, molili ili vikali, a onda popili kavu i morali kući. Ovoga puta ne odustajemo – rekao nam je jučer predsjednik zadarske HVIDR-e, Ivica Arbanas.

Upravo dok smo razgovarali s njim, čelnik zadarske HVIDR-e čuo se sa predsjednikom Udruge specijalaca, Josipom Klemmom koji je već bio ispred zgrade Ministarstva branitelja. Na put su krenuli i članovi zadarske podružnice Udruge specijalaca, a danas bi trebali krenuti i članovi HVIDR-e:

– Moramo, makar tamo i spavali dok ne dobijemo ministrovu ostavku! Mi koji smo stvorili ovu državu postali smo ugrožena skupina, gubimo svoja prava, zato smo bili prisiljeni na ovaj prosvjed. Ništa više neće biti kao dosad jer smo došli do ruba, stopostotni invalidi mjesecima čekaju na preglede, a o obećanom zapošljavanju da i ne govorim. U Ministarstvu se prema nama ponašaju kao da smo im neprijatelji, a ne oni koji su krvarili za ovu državu – kaže Arbanas.

Na prosvjedu je bio i Vlado Marić- predsjednik savjeta za ratne veterane predsjednika RH

Došao sam ovdje među svoje, među hrvatske branitelje i teške ratne vojne invalide iskazati im potporu za traženje njihovih zakonom stečenih prava. I ja sam HRVI 60% ;bio sam teško ranjen u Domovinskom ratu i tu sam sa svojim prijateljima i suborcima. Nisam tu došao u svojstvu nikakvog izaslanika predsjednika, već sam došao popričati sa braniteljima i vidjeti iz bližeg što se može uraditi za njih, rekao je Marić za Braniteljski portal.

Danas će u Zagreb doći veliki broj hrvatskih branitelja iskazati potporu najtežim ratnim vojnim invalidima…

M.M.Braniteljski portal

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari