Connect with us

Vijesti

Hrvatski branitelji Šerbedžiji: Ne soli nam pamet, idi u Beograd pa tamo pričaj o politici

Objavljeno

-

Poslije Lepe Brene,  po volji Udruženja hrvatskih branitelja Domovinskog rata nije ni Rade Šerbedžija.

Na glumca se obrušio Mladen Pavković, predsjednik organizacije, zbog intervjua objavljenog 22.  ožujka u Glasu Slavonije, u kojem umjetnik kritizira tamošnji nacionalistički obojene političare, piše Dnevni avaz.

Najveći problem u Hrvatskoj je što nema dostojanstva kod mnogih ljudi koji se bave politikom. Svi jedni druge gledaju kao ideološke protivnike. Tu je i porast stranaka s nacionalnim predznakom, kao uostalom i u cijeloj regiji, stranaka kojima je nacionalizam najvažnija stvar u njihovim programima i koje uopće ne razmišljaju ni o čemu drugom”,  rekao je Šerbedžija.

Pavković se nakon ove izjave medijima obratio pismom u kojem, između ostalog,  stoji:

Dočekali smo da nam jedan Šerbedžija, koji je početkom devedesetih pobjegao iz Hrvatske i otišao u Beograd, daje “lekcije” koje političke stranke valjaju. Gdje je bio Rade kad se u Hrvatskoj ginulo? Veliki broj hrvatskih glumaca, njegovih kolega i kolegica, posjećivao je za vrijeme rata naše branitelje i na prvim redovima fronta. Igrali su u predstavama i kad su padale granate. A naš “lepi Rade” u to vrijeme bio je na “drugoj strani”. Danas, kaže, živi u Rijeci, predaje glumu, dobio je navodno i luksuzan stan, ipak je on zaslužan za stvaranje hrvatske države”,  smatra Pavković.
On glumcu posebno zamjera što nije odao počast žrtvama rata.

”Kad ste čuli da je Rade zapalio svijeću za poginule hrvatske branitelje, ili da se poklonio hrvatskim žrtvama u Vukovaru, gdje je u vrijeme rata snimao i filmove za okupatore (Srbe, op. aut.)?

Na kraju pisma Pavković je dao savjet slavnom glumcu da se vrati u Beograd.

Rade, ostavi se politike. Nije to za tebe. Novaca ćeš dobiti koliko ti treba, a dati će ti ga oni koji su slični tebi. Žalosno je kad vidimo pojedine hrvatske glumce koji ti nisu ni do koljena kako “cupkaju” za tobom, kako te uzdižu, a ti uživaš u toj svojoj “tužnoj” veličini. Šteta što si početkom devedesetih izabrao krivu stranu, što te voda odnijela”, kaže Mladen i dodaje:

‘Ne soli nam pamet, idi u Beograd, pa tamo pričaj o njihovim političkim strankama. Vidjeti ćeš kako ćeš proći. Letjeti ćeš ne do Briona, već do Amerike!

dnevni avaz

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas