Connect with us

Događaji

Tomo Medved: Hrvatski branitelji su temelj domovine i izvor iz kojeg je nastala slobodna hrvatska država

Objavljeno

-

Na svečanosti u povodu 25 godina od mirnog preuzimanja Vojarne u Koprivnici, u petak je na Florijanskom trgu otkriven spomenika Hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, a ministar branitelja umirovljeni general Tomo Medved podsjetio je na jedinstvo hrvatskog naroda u vrijeme Domovinskog rata, istaknuvši njegovu važnost.

Spomenik Hrvatskoj slobodi izradio je akademski kipar Alem Korkut.

Ministar branitelja Medved, podsjetivši na jedinstvo hrvatskog naroda u vrijeme Domovinskog rata  izrazio je žaljenje što je danas hrvatsko društvo razjedinjeno po mnogo osnova.
“Domovinski rat bio je primjer jedinstva, primjer kako se brani domovina. Veliki broj najboljih hrvatskih sinova dao je svoje živote za slobodnu Republiku Hrvatsku i zato im danas iskazujemo zahvalnost, slavimo ih. Od njih želimo učiti kako ostvariti potpunu slobodu za sebe, svoju obitelj i svoju hrvatsku domovinu”, istaknuo je ministar Medved.

Hrvatski branitelji su temelj domovine i izvor iz kojeg je nastala slobodna hrvatska država, dodao je.
“Ovaj je spomenik podignut u zahvalu na sve poginule hrvatske branitelje te u zahvalu svima koji su bili spremni na nesebičan način podnijeti žrtvu za svoj narod i svoju domovinu”, rekao je ministara branitelja.

Izaslanik predsjednice Republike, general-pukovnik  Mladen Markač, podsjetio je na važne događaje u vrijeme Domovinskog rata, naglasivši da je put bio težak, no da je hrvatski narod imao jasan cilj i želju – stvaranje neovisne Republike Hrvatske.

“Tada smo čitavom svijetu pokazali da imamo jasan cilj, jasnu želju za stvaranjem svoje i neovisne države. Naravno, put je bio težak, ali smo pobijedili, pobijedili smo oružjem”, rekao je general Markača. Podsjetio je kako je Republika Hrvatska i pred Međunarodnim sudom u Haagu dokazala da je vodila obrambeni, častan i oslobodilački Domovinski rat.

Svečanost u Koprivnici počela je mimohodom pripadnika ratnih postrojba Hrvatske vojske, policije i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše Vojarne  do spomenika Hrvatskoj slobodi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas