Hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs pozvan na odsluženje kazne

11

Kad pročitaju ovo, oni koji već odavno mrze generala Ljubu Ćesića Rojsa, ali i druge koji su stvarali hrvatsku državu, puknut će od sreće i veselja. Naime, krajem ovog mjeseca, 31. srpnja, umirovljeni general i bivši pomoćnik ministra obrane RH mora se javiti u Ministarstvo pravosuđa – Sektor za probaciju u Zagrebu, koji će ga potom, u povodu nedavne potvrđene  presude Vrhovnog suda RH, kojom je osuđen na godinu dana zatvora, a koju će odraditi za opće dobro, uputiti da, kako se to već govori u narodu, -, „guli  krumpire“.

Osuđen je jer je svojedobno Nogometnom klubu Dragovoljac otpisao tri milijuna kuna, a hrvatskim klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje  ugostiteljskih objekta MORH-a. Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je, kako su rekli, oštetio Republiku Hrvatsku.

To je nama naša borba dala – rekao nam je Rojs te dodao da je sve više hrvatskih branitelja po zatvorima, pa da je eto došao red i na njega.

Kad smo ga zamolili da nam malo u svom stilu obrazloži ovu presudu, odmah je kazao i ovo:

To je zato što sam u naše objekte, preko zime, kad su bili prazni, smjestio razvojačene branitelje, dragovoljce i obitelji poginulih. To mi ne mogu oprostiti. I to je istina. A, koga bih ja trebao smjestiti? Četnike iz Beograda? Radi se o razdoblju od 1994.-1998. Punih 18 godina su me progonili i sada kažu da sam malo dao za Hrvatsku, pa bih trebao još godinu dana – guliti krumpir! No, najteže mi pada što nisam imao pravično suđenje u svojoj voljenoj Hrvatskoj. Tko su bili suci Vrhovnog suda koji su potvrdili ovu presudu posebna je priča (svaka čast izuzecima). Ništa ne žalim. Tako nam i treba što smo rušili njihovu voljenu Jugoslaviju! I dalje ću ostati, do groba, odan prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i ratnom ministru Gojku Šušku- rekao je general Ljubo Ćesić Rojs.

Mladen Pavković/Kamenjar.com

 

facebook komentari

 • Istina

  Taman tih 3.200.000,00 kn treba dati Pupovcu i njegovim Novostima. Kako se to samo poklapa.

 • Dusko Besenic

  Majku im ….. jugočetničku!!! Crkli u mukama!

 • Mnogi hrvatski generali su imali lošu sreći. Je li to zato što su se borili za Hrvatsku Državu s inicijalima od tri slova NDH, ili možda zato što su se borila za Hrvatsku Državu s inicijalima od dva slova RH?!
  https://otporas.com/geopoliticki-polozaj-hrvatske-pise…/

 • miro

  Doći će i njihovih 7 sušnih godina ,prokleti bili samo se premještaju sa jednog položaja na drugi.To je jugomafija.

 • Istina

  Ne radi se tu o dobroj i lošoj sreći, nego se radi o tome da se oprašta onima koji se nisu pokajali, ne traže oprost i još nam zadaju udarce od kojih se nećemo dugo oporaviti. Tako nam i treba kad smo glupi.

 • kostresh

  treba? dali….!

 • kostresh

  svaka vam cast drugovi, dokazujete da nikad niste bili ljudi.
  hrvatski kanibali….

 • Istina

  Mislim da sam bio jasan kao i moj stav o Pupovcu i njegovim Novostima. Malo satire.

 • Marcus

  Narodu se polako diže voda do grla.

 • Istina

  Što se narodu prije digne voda do grla, tim bolje, jer će se narod ustati i uzeti stvar u svoje ruke. Drugačije ne ide.

 • Grom

  Ljubo, uz tebe smo. To je osveta, Čista.Ima li ovaj legendarni ratni zapovjednik svoju knjigu? Ako nema, zašto nema? Ne daj se, Hrvatino!