Connect with us

Gospodarstvo

Hrvatski gospodarski savez Njemačke pomaže onima koji žele investirati u Hrvatsku

Objavljeno

-

Hrvatski gospodarski savez Njemačke održao je u Frankfurtu na Majni svoj godišnji susret. Udruga godinama okuplja i povezuje hrvatske i njemačke gospodarstvenike. Pomažu investitorima s njemačkog područja koji dolaze u Hrvatsku, a pomažu dovesti na praksu u industrijske pogone hrvatskih i njemačkih poduzeća učenike iz dviju zemalja, prenosi HRT

Već 16 godina Hrvatsko-njemački gospodarski savez gradi most između Njemačke i Hrvatske. Djeluju u Frankfurtu na Majni i u pokrajini Hessen, pomoć su ljudima koji žele investirati u Hrvatsku. I to u industrijske pogone, a ne samo u nekretnine na Jadranu.

– Drago mi je što smo uspjeli okupiti puno ljudi iz njemačkog gospodarstva, iz hrvatskoga, startupove, iz IT branše i različitih drugih branša, iz kemijske industrije… Tako da smo uspjeli spojiti zbilja puno novih tvrtki, istaknuo je Mario Šušak, Hrvatski gospodarski savez Njemačke.

– Teme su bile različite. Danas smo imali malo fokus na njemačke banke koje su prisustvovale našem događaju. Tema je bila energetika u Republici Hrvatskoj, a danas smo malo proširili priču s energetikom u BiH, pošto je BiH postala kandidat za Europsku uniju, tako otvaramo malo širi prostor, drago nam je da su njemačke banke prepoznale potencijal u Bosni i Hercegovini, rekao je Franjo Akmadža, Hrvatski svjetski kongres Njemačke.

Njemački industrijalci traže mogućnosti investiranja u Hrvatskoj, a istodobno, nadarene učenike i studente žele privući u svoje tvornice.

– Mi smo savez 318 poduzeća kemijske, farmaceutske i industrije prerade plastike. Uspjeli smo poslati njemačke učenike u Hrvatsku, a sljedeći je korak da mladi iz Hrvatske dođu k nama i u našim pogonima “pomirišu” industrijski zrak, izjavio je Jürgen Funk, Savez poslodavaca kemijske industrije Hessena.

– Poslali smo 10 naših učenika u Hrvatsku u sklopu programa Erasmus Plus. Bili su oduševljeni, mi bismo to rado nastavili. Isto tako da studenti i učenici dođu iz Hrvatske k nama na sjever Hessena, naveo je Axel Becker, B Braun Gruppe.

Kako smanjiti administrativne zapreke za ulaganja u Hrvatsku, to je ipak svih ovih godina najveći posao kojim se bavi udruga iz Frankfurta.

Hrvatski gospodarski Savez održao ljetni prijem

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas