Pratite nas

Hrvatski građani prisilno daju milijune kuna za sijače mržnje s tzv. ljevice

Objavljeno

na

Da jedan dobar dio hrvatskih medija, lijevih ili desnih, sasvim svejedno, iako je desnih puno manje nego ljevičarskih, pljačka hrvatske građane pod okriljem države, i da se to se zove legalna pljačka i nije svojstvena samo Hrvatskoj, ali je u Hrvatskoj posebno opasna s obzirom da hrvatski građani nemaju zapravo ni za najosnovnije potrebe, posve je jasno. Predstečajne nagodbe, smanjenje PDV-a na ‘odabrane’ tiskane medije, RTV pristojba, sve je to dio organizirane legalne pljačke kojom se novac iz sirotinjskih džepova preliva u džepove onih koji ionako imaju previše.

U Hrvatskoj je mali milijun portala, samo nekoliko ih je dragih aktualnom režimu, pobjegne tu i tamo neki desničarski portal kojem se smiluje zagrebački šerif, Milan Bandić, tek kako si osigurao zaleđe lažnog desničara, ako zatreba na izborima,.Portal građanske inicijative ‘U ime obitelji’, narod.hr, nedavno je od Zagreba dobio 120 000 kuna. Zašto? Radi se o informativno portalu koji se na jedan posve demokratski način bori protiv medijskog terorizma ljevice, naravno, takav je portal itekako potreban Hrvatskoj, međutim, Željka Markić, čelna osoba spomenute građanske inicijative, itekako zaslužne za činjenicu da je jedan neophodno potreban referendum, kolokvijalno nazvan referendumom o braku, prošao i dobio potporu hrvatskog naroda, ima vlastitih sredstava više nego Grad Zagreb, da malo pretjerano, no, ne puno. Zašto bi se novac dodjeljivao onima koji imaju na uštrb onih koji novaca nemaju? Zaboga, portal postoji tek nekoliko mjeseci a već je ušao u ‘proračunski sustav’?!?

Što tek reći o vojsci ekstremističkih portala koji su bliski režimu i ideologiji tog režima? Dobar dio njih neprofitabilni su portali, samo prividno budući da novac dobivaju iz proračuna, bespovratno. Primjerice portali H-alter.org i Lupiga.com, ekstremistički su portali koji svoj ekstremizam skupo naplaćuju, neprofitabilno, naravno, njima je do ideala stalo kao Nini Paviću do svojih novinara, pa i onih novinara koje spomenuti primitivac naziva govnima. Zašto bi portali dobivali novac iz proračuna za ‘svoje aktivnosti’? Zašto bi to mediji dobivali i tko odlučuje o tome?

Ministrica hrvatske nekulture, članica marginalne stranke Vesne Pusić, Andrea Zlatar Violić podijelila je skoro 3 milijuna kuna  bespovratnih sredstava na 14 neprofitnih medija za rad u 2013. godini. Od 8 portala kojima je podijeljeno 1,5 milijun kuna njih 7 sudjelovalo je u bezobzirnoj kampanji protiv referenduma o braku, dok su tri portala LGBT aktivistički portali, radi se i sljedećim portalima i medijima:
Portal „H-alter“ oko 400.000 kuna, „Forum.tm“ 400.000 kuna, „Kulturpunkt.hr“ 200.000 kuna, „VoxFeminae.hr“ 200.000 kuna, „Lupiga.com“ 200.000 kuna, „Booksa.hr“ 85.156 kuna, „Crol.hr“ 180.000 kuna, „In-portal.hr“ 180.000 kuna, televizijski sadržaji „Treći sektor – civilno društvo na malom ekranu“ 400.000 kuna, TV-emisija „Cenzura“ 95.000 kuna, „Radio Student“ 120.000 kuna, javni radijski servis „Radionet“ 200.000 kuna kao i časopisi „Nepokoreni grad“ 150.000 kuna i „Crveni kotač“ 100.000 kuna.
Podsjetimo, tri milijuna kuna podijelilo je sedam članova stručnog povjerenstva. Sanja Sarnavka (B.a.B.e), Đurđica Klancir (T-portal), Mima Simić (LGBT aktivistica), Nada Zgrabljić Rotar (Odjel za komunikologiju, Hrvatski studiji), Dejan Kršić (publicist), Stojan de Prato (Večernji list) i Željko Blaće (LGBT aktivist), piše portal narod.hr. Ovo je, naravno, točno, međutim, ovdje vidite i ime jednog novinara iz Večernjeg lista, dakle, i on odlučuje što i kako opljačkati i kome dati, a sve, dakako, legalno. Ne zove se to, dakako, pljačka budući da je legalna, ali se pljačkom može smatrati.

Zašto bi oni, a pogotovo portal Croll (TROL ).hr, koji je poznat po širenju mržnje dobivali NAŠ novac? Oligarhija svoju mržnju financira našim novcem’.  Ove novce režim i ludilo oko tog režima trebali bi podijeliti potopljenoj Slavoniji a ne mrziteljima koji mrze većinu građana Hrvatske.
Potpuno je jasno kamo odlazi naš novac, posve je jasno da on ne odlazi ljevičarskim portalima, medijima, emisijama, on odlazi parazitima po volji parazita.

IJ/tinolovka-news.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Sramota. U svijetu nitko  ne zna ništa o Vukovaru!

Objavljeno

na

Sipa Press

Prolazi još jedna obljetnica sjećanja na nevine žrtve Grada Vukovara, ali i Škabrnje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Koliko djeca u školi uistinu znaju o ovim velikim tragedijama hrvatskog naroda, koliko znaju o agresorima? Malo ili ništa. Međutim, još je žalosnija činjenica da se recimo o onome što se događalo u Vukovaru tijekom 1991. gotovo ne zna ništa u Europi, a kamoli u svijetu.

Mnogi ne znaju ni pokazati na zemljopisnoj karti gdje je Vukovar, a kamoli Škabrnja, iako je riječ o jednoj od najvećih ratnih katastrofa nakon II. svjetskog rata. O ovom razorenom gradu vrlo malo ili bolje rečeno ništa ne znaju ni žitelji susjednih država, poput Madžarske, Italije…

U školama diljem Europe se ne uči o Domovinskome ratu. Tome se ne treba čuditi kad se ni u hrvatskim školama ovoj temi ne pridaje zaslužena pažnja. Međutim, što rade hrvatska veleposlanstva diljem svijeta, je li ona barem prigodom ovakvih događanja upozoravaju tamošnje medije, odnosno iznose istinitu sliku o onome što ste događalo na ovim prostorima? Prema šutnji europskih medija vrlo lako se da zaključiti da se u ime nečijih interesa ova tema zaobilazi, marginalizira i prešućuje! Zašto?

S druge pak strane svjedoci smo da se svijetom širi lažna istina o Domovinskome ratu, pa čak i da se agresora pretvara u žrtvu. Nitko to ni demantira. To traje iz godine u godinu, pa će na kraju laž  ipak  postati – istina.

Dakle, pitanje glasi: što ste gospodo hrvatski veleposlanici učinili ili što činite da se 26 godina nakon okupacije Vukovara i Škabrnje zna o tim događajima u državama u kojima predstavljate Hrvate, odnosno zašto šutite, umjesto da „urličite“ o onome što ste nadamo se gledali i ovih dana u ovome gradu i ovome selu?

U vrijeme Domovinskoga rata hrvatska je diplomacija odnijela pobjedu, baš kao što su to učinili i mediji, ali u miru opet gubimo.

Ne, ništa se u Europi ne zna o Vukovaru, o bijelim križevima na Memorijalnom groblju ili pak o Ovčari.

Sramotno, ali je tako!

Inače, svjetski mediji su relativno dobro informirani o „ustaškoj Hrvatskoj“, pa i o „genocidu Hrvata nad Srbima“, o čemu im ne svjedoče samo Srbi, već i pojedini hrvatski (?) političari, domaće izdajice i dezerteri.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari