Connect with us

Hrvatski Grb iznad Čitluka, poklon cijelom Brotnju za blagdan Velike Gospe

Published

on

Nakon višemjesečnog mukotrpnog rada na sječi i uklanjanju drače i ostale neprohodne makije te razbijanju i ravnanju gotovo neprohodnog hercegovačkog kamenjara, danas je skupina od petnaestak odlučnih mladih domoljuba iz Podgrede i Čitluka konačno realizirala svoju hvale vrijednu zamisao.

sahovnicacitluk2014b

Naime, ti hrabri mladi ljudi danas su na brdu iznad Podgrede, u neposrednoj blizini Čitluka, konačno završiti te obojili kombinaciju crveno-bijelih polja 10 metara širokog i isto toliko metara visokog dičnog hrvatskog grba koji će od sada ponosno stajati i trajno dominirati na vidljivu mjestu iznad Podgrede i Čitluka.

Uz to što su tu veliku hrvatski grb uredili, danas su se ti mladi hrvatski domoljubi zavjetovali da će to mjesto redovito i tu hrvatsku svetinju redovito održavati, bojiti i čistiti raslinje kako ne bi prekrilo grb.

Budući da je to prvi hrvatski grb uređen na nekom brdu u Brotnju, smatramo da treba spomenuti kako su u njegovoj izradi sudjelovali : Dalibor Pervan, Viktor Ostojić, Vinko Pervan, Stjepan Pervan, Bože Pervan, Nikola Krtalić, Ivan Pervan, Danijel Prga, Dragan Pervan, Dražen Pervan, Mladen Pervan, Pero Krasić, Danijel Sulić, Josip Glibo, Ante Glibo i drugi.

Za današnje roštiljade, koju su upriličili u povodu završetka tog hvale vrijednog posla, rekli su nam da su odluku o gradnji grba na brdu iznad svog mjesta donijeli igrajući nogomet, uz napomenu kako svako selo ima neko obilježje pa su se i oni za željeli takvo nešto korisno učiniti. Što su odlučili, to su i učinili, pa su, kažu, svom Čitluku i cijelom Brotnju za blagdan Velike Gospe darovali prekrasni hrvatski grb.

sahovnicacitluk2014aZamolili su nas da obvezno napišemo kako uskoro planiraju pokraj grba podignuti i veliki drveni križ, a ujedno su zahvalili svim sponzorima i donatorima koji su materijalno podržali realizaciju njihove ideje.

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info/

kamenjar.com

(Uredništvo kamenjar.com-a izbjegava uporabu riječi ‘šahovnica’ koliko je to moguće, tako da smo prilikom prenošenja ove vijesti istu zamijenili riječju hrvatski grb)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari