Pratite nas

Komentar

Hrvatski “liberalni” umnici-zgubidani, politički “korektni” paničari, verbalno agresivni lijevi neofašisti i TREĆI Donald Trump

Objavljeno

na

Svatko iole upućen u američku predsjedničku politiku dobro zna da predizborna kampanja ima dva dijela: prvi je natjecanje kandidata za stranački izbor (nominaciju) predsjedničkih kandidata, a drugi su tzv. opći izbori na kojima se međusobno natječu-bore dvoje kandidata glavnih stranaka – republikanske i demokratske. Retorička i “ratnička” strategija u ta dva dijela se razlikuje, jer se kandidati bore za naklonost i glasove različitog izbornoga tijela, piše dr.sc. Slaven Letica.

Kad izbori završe i kad na njima pobijedi Donald Trump, kao što je sada slučaj, Amerika i Amerikanci nastoje zaboraviti na ono što je rečeno tijekom predkampanje i kampanje. Pažnja se usmjeruje na RIJEČI, IZJAVE, PORUKE I – IZNAD SVEGA – ODLUKE budućeg predsjednika.

Moralna panika koju – nakon izbora oko i zbog izbora Donalda Trumpa za 45. američkog predsjednika – stvaraju hrvatski “liberalni” umnici i političari upravo je zbog toga tragikomična.

Naime, dok se američki umnici i političari, uključujući Hillary Clinton i Baracka Obamu, iskreno trude da novom predsjedniku pruže šansu da pokaže kako i kuda će voditi Ameriku i svijet, naši se lijevi mudraci i dalje ponašaju kao da je u tijeku predizborna kampanja.

Nitko se pritom ne trudi pročitati i doznati kakvu će unutrašnju i vanjsku politiku i druge javne politike – monetarnu, fiskalnu, socijalnu, imigracijsku, sigurnosnu, zdravstvenu, znanstveno-tehnološku, ekološku, razvojnu, makro-ekonomsku i inu – zagovarati i promicati izabrani predsjednik Donald Trump.

Da se razumijemo: ni sam nisam laka srca slušao brojne rasističke izjave Trumpa u vrijeme predkampanje i kampanje, ali mislim da Trump-predsjednik neće biti kopija Trumpa-kandidata, već da će biti ODGOVORNI I USPJEŠNI američki predsjednik i razumni i uspješni vođa zapadnog, ali i suvremenog svijeta, komentirao je dr.sc. Slaven Letica.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka MARKIĆ: Zar nije žalosno da niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji

Objavljeno

na

Objavio

Harrisonovo cvijeće na HRT-u. Film je snimljen 2002. Zar nije žalosno da niti jedan ministar kulture, niti jedna hrvatska vlada nije osigurala da se u 26 godina snimi film o Vukovaru ili Škabrnji poput ovog koji je snimio Francuz Eli Chouraqui?

O Vinkovicima, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Iloku, Dubrovniku, Karlovcu, Slanom, Hrvatskoj Kostajnici… Toliko ljubavnih, obiteljskih priča, toliko junačkih djela, toliko hrabrih, dobrih ljudi.

Nije li sramotno da mi, nakon što su stotine milijuna kuna našeg novca dodjeljivane po političkom ključu raznim “kulturnim” projektima – sjedimo 2017. sretni i zahvalni što u pozadini priče, koja opisuje veliku ljubav i hrabrost Amerikanaca, možemo vidjeti i opis strave i užasa kojem su u Vukovaru bili izloženi Hrvati?, komentirala je Željka Markić.

Podsjetimo Harrisonovo cvijeće (engleski Harrison’s Flowers) je francuska ratna drama iz 2000. koju je režirao Elie Chouraqui prema romanu “Diable a l’avantage” Isabel Ellsen. Radnja se odvija tijekom bitke za Vukovar, usred koje jedna Amerikanka (Andie MacDowell) traži svojeg nestalog supruga, novinara Harrisona, koji je nestao tijekom opsade grada. Film je sniman u SAD-u i Češkoj.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Tomislav Karamarko: Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Došao je 18. studenoga, datum jakog pečata stradalništva, žrtve, ali i otpora i želje za životom jednoga grada i jedne zemlje.

U porušenom Vukovaru, gradu patnje i boli, niknula je taj dan klica života hrvatske domovine.

Još danas bole i razaraju srce prizori ostataka grada, prepunog leševa, i tužne ispaćene kolone naših sunarodnjaka koji napuštaju ognjišta. Bože dragi, zar opet kolone i križni putevi?

Hvala vam, dragi Vukovarci i Škabrnjani, za sve što ste dali i dajete Hrvatskoj. Hoće li vam ikada ovakva Hrvatska bar djelomično vratiti izgubljeno? Bar molitvu, ljubav i poštovanje, ali i brigu za neku novu djecu Vukovara i Škabrnje…

Zbog vas, ali i svih poginulih branitelja, moramo pobijediti sve one koji dovode u pitanje hrvatsku opstojnost i neovisnost, pa i vlastitu letargiju, bezvoljnost i obeshrabrenost.

“Hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našemu Isusu Kristu.”
(1 Kor 15, 57)

18. 11. 1991. – Pad Vukovara i Škabrnje (VIDEO)

Predsjednica objasnila zašto je u Kolonu sjećanja došla u žutim ‘zengama’

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari