Connect with us

Komentar

HRVATSKI MEDIJSKI I POLITIČKI MATRIX

Objavljeno

-

Postoji portal “Autograf-hr” kojim upravlja Drago Pilsel na kojem kolumne piše on sam uz primjerice Ivu Josipovića i Antu Tomića. Taj portal podupiru redakcije Večernjeg lista i Slobodne Dalmacije. Pri tome je Večernji list u vlasništvu Styrije International, a Slobodna Dalmacija je u vlasništvu EPH. Dakle, percepcija koju vjerojatno ima dobar dio građana RH, o tome kako postoji NEKA ZNAČAJNA RAZLIKA između primjerice Večernjaka i Jutarnjeg zaista je pogrešna. Štoviše, bjelodano postoji suradnja istih, tj. samih novina, ali i vlasnika.

medijski matrix

[ad id=”68099″]

Ne znam je li to dopušteno pravilima slobodnog tržišta, ili ne, ali svakako se dam podučiti. Kako god bilo, mislim da je privid medijskog pluralizma u RH ostvaren. Taj mi privid sliči na privid razlike između HDZ-a i SDP-a. Naime, među njima postoji prema vjerojatnoj percepciji državljana RH zasigurno NEKA ZNAČAJNA RAZLIKA. Ali, kako je pri nastanku i razvoju tih “zajednica” i “partija” u njima bio dobar dio pripadnika SKH i drugih BITNO PREDDEMOKRATSKIH organizacija, a danas vjerojatno njihovi “nasljednici”, ne vidim kako među njima postoji značajna politička razlika. Privid političkog sukoba je stvoren, živimo u njemu i prihvaćamo ga.

Možda bi BOJKOT bio primjerena reakcija, jer zaista ne vidim kako more internetskih portala i lokalnih televizija ne bi mogle preuzeti dio tržišta, ako bi BOJKOT dao rezultata. Situacija je takva da bi se stvorilo punokrvno slobodno tržište i novina i televizija i kako bi ono samo sobom samim uz poštivanje pravila igre na koncu podiglo kakvoću vijesti što je ipak jedini cilj i važno svojstvo demokratskog društva.

Zamijetio i komentirao moj prijatelj: Kristijan Krkač

IB/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari