Connect with us

Politički rentgen

HRVATSKI NACIONALNI MOZAIK

Objavljeno

on

Pobjedom na predsjedničkim izborima, pobjedom na izborima za Europski parlament, pobjedama na svim lokalnim izborima, i na , pobjedom na parlamentarnim izborima nezaustavljivo se počeo slagati hrvatski nacionalni mozaik u jednu optimističnu slagalicu hrvatskih  kockica, sliku koja vodi ispunjenju domoljubnih snova.

[ad id=”93788″]

I da ne bih po ne znam koji put nabrajao dalje, jer opet će me neki intelektualni „hlebinci“ cipelariti da sam Karamarkov „aparatčik“ ili „potrčko“, treba spomenuti neupitne činjenice. Tomislav Karamarko, uz Milijana Brkića, uz svoje najbliže suradnike i uz pomoć razumnog hrvatskog puka, lokomotiva je svih ovih pobjeda. Oni koji su velikim srcem očekivali dvotrećinsku pobjedu na zadnjim parlamentarnim izborima, nisu shvatili snagu neprijatelja kojemu se suprotstavljamo, nisu shvatili ni dan danas što je sve neprijatelj u stanju učiniti kako bi ostao neporažen.

Idealizam, koji po formuli stoji na ideji i dubokoj vjeri u tu ideju, nasuprot materijalizmu koji traži egzaktne matematičke dokaze, sam u sebi ima veliki problem. Ideja koja u konačnici nije dokaziva, kao što ni postojanje Boga nije dokazivo, mora biti fanatična i često puta sukobljena s naizgled nepremostivim preprekama. Idealizam mora biti fanatičan, ostrašćen, ali i često puta samozatajan, svjestan svih ugroza, a kako ne bi izgorio sam u sebi, potrebno je ponekad napraviti par koraka unatrag zbog „balvana“ koji latentno prijete.

Najveći povijesni idealist u Hrvatskoj svakako je predsjednik Tuđman. Tuđman je ostvario neostvarivo, ono što objektivno s matrijalističkog stanovišta nije bilo moguće, ono što je bilo duboko skriveno u svakom domoljubnom biću, izložio nam je na stol, da svim osjetilima možemo dotaknuti i vidjeti našu Domovinu u punom sjaju kao materijalnu, dokazivu  istinu i činjenicu. Tuđmanov fanatični idealizam i duboka vjera u ideju slobodne Hrvatske doveo nas je do priznanja Hrvatske. Na žalost, stvaranje  Hrvatske, onakve  kakva bi trebala biti, nije još ni izbliza završeno.

Napravili smo previše koraka unatrag, previše je bilo pogrešaka bez obzira bile one prisiljene, neprisiljene, pragmatične ili veleizdajničke. Zalud je sada lamentirati o tome, optuživati se međusobno. Tuđmanov „ludi“ idealizam i fanatičnu vjeru u Domovinu potrebno je preliti na sve domoljubne vladajuće strukture, potrebno je u srca domoljubnog puka uliti novu snagu te vjere. Snaga te vjere prisilit će neprijatelje Hrvatske na nepopravljive pogreške koje će urušiti njihov matrijalistički san ovjenčan u slici Tita i  Jugoslavije.

 Snaga naše vjere u Domovinu izazvala je mržnju neprijatelja, mržnju kojom su rušili Vukovar i Dubrovnik. Ta mržnja, oholost i privid besmrtne nepobjedivosti mrzitelja,  prisilila ih je na povijesnu pogrešku, na zločinačku  agresiju na hrvatske simbole i te pogreške bile su ključne u procesu priznanja Hrvatske.

Svom silinom mržnje obrušili su se na Željku Markić, na sve koji su nosili referendum o braku, obrušili su se na Tuđmana,  branitelje, Domovinski rat, na sve institucije hrvatske države, na Vukovarski stožer, na Dinamo, na Zdravka Mamića, Joa Šimunića, cjelokupni šport, na šator na Trgu Nevenke Topalušić, na Knin, na našu svetu Katoličku crkvu, na Stepinca i cijeli vjernički puk.

I pogriješili su u svojoj mržnji kao što je Milošević pogriješio napadom na Vukovar i Dubrovnik. U nemoći i mrziteljskoj slijepoći donijeli su zakon „Lex Perković“ koji će neminovno i nezaustavljivo iznjedriti zakon“Lex UDBA“, zakon o lustraciji.

Ni jedan idealist na svijetu ne bi mogao predvidjeti takve pogreške neprijatelja, one su zapravo Božji dar onima koji fanatično vjeruju u ideju konačnog  završetka stvaranja Domovine.

Tko je mogao predvidjeti da će jednog dana gospodin Hasanbegović biti ministar u Hrvatskoj vladi, tko je mogao predvidjeti da će gospodin Igor Vukić, Srbin u Hrvatskoj, u svojoj domovini, prvi položiti vijenac u Jasenovcu i za žrtve komunističkih zločina od 1945 -1951!

Nevjerojatno! Zamislite, Srbin Vukić i „ustaša“ Marko Jurić otvaraju novu stranicu povijesti!?

To predvidjeti  nije mogao nitko osim fanatičnih idealista i vjernika u svoju Domovinu koji znaju da će njihova vjera, njihov idealizam  kad tad biti nagrađeni neočekivanim  Božjim darovima.

[ad id=”93788″]

Sjeme  kockica hrvatskog nacionalnog mozaika posijano  je   u davnoj,  a tako bliskoj, opipljivoj  prošlosti. Nastavilo je klijati  bespućima povijesti preko stvaranja NDH, preko užasnog mrziteljskog zločina Bleiburga i križnih puteva, preko mrtvih s Ovčare.

Gdje je ishodište te idealističke vjere u Domovinu. Tko je počeo ili nastavio  sanjati taj hrvatski san? Tko to danas idealistički  sanja i koga danas neprijatelji najviše razapinju ponovo čineći neminovne mrziteljske greške? Tko otvara afere, osvjetljava zločinačku pljačkašku družinu Ostoje Rankovića? Tko protivnike i mrzitelje tjera na pogreške?

Tko proizvodi bratoubilačke ratove unutar demokršćanskog korpusa hrvatskog naroda?

Kada odgovorimo na ta pitanja, više ne će biti  brat na brata kamenom. Kada mudro domislimo odgovore na ta pitanja, osnažiti  će  zajedništvo u idealizmu, u ideji, u vjeri, u molitvi Bogu i Domovini.

Pa makar i strpljivo, korak po korak, hrvatsku kockicu po kockicu!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Povijesni dan za Hrvatsku: U Jasenovcu prvi put položeni vijenci za stradale od 1941. do 1951.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari