Pratite nas

Hrvatski narodni sabor BiH ili Hrvatsko narodno vijeće BiH

Objavljeno

na

Hrvatski narodni sabor BiH je hrvatska politička institucija u Bosni i Hercegovini koja svojim temeljnim programom želi ostvariti ustavnopravnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH. 

Zastupnički dom Hrvatskog narodnog sabora BiH čine vijećnici i zastupnici koji su na proteklim općim i lokalnim izborima izabrani biračkom voljom hrvatskog naroda s prostora cijele BiH i kao takav predstavlja većinsku biračku volju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

hnsbihHrvatski narodni sabor BiH je, u skladu sa svojim usvojenim aktima, institucija otvorena za sve vijećnike i zastupnike u BiH koji poštuju izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i koji su izabrani biračkom voljom hrvatskog naroda u BiH.
Natpolovičnom većinom glasova zastupnika HNS-a BiH izabrano je Predsjedništvo HNS-a BiH, na čelu s dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, te Glavno vijeće HNS-a BiH, na čelu s dr. Božom Ljubićem, sa svojim odjelima koji će svojim radom sagledavati sve segmente u izvršnoj vlasti na svim razinama u BiH i pronalaziti odgovarajuća politička rješenja za sve veće probleme s kojima se hrvatski narod u BiH susreće.

Glavno vijeće HNS-a BiH, političko i operativno tijelo HNS-a BiH, okuplja hrvatske intelektualce, stručnjake i druge ugledne osobe iz braniteljske, društvene, intelektualne, vjerske, kulturne, socijalne, gospodarske i športske sfere iz Domovine i dijaspore, sa svrhom da kroz svoje odjele promišlja, planira, koordinira i provodi moguća rješenja na sve veće društveno-političke probleme s kojima se hrvatski narod u BiH i Bosna i Hercegovina suočavaju.
Stoga, nama, hrvatskim braniteljima u BiH, nije jasno kojem su to hrvatskom intelektualcu i stručnjaku vrata HNS-a BiH zatvorena, izuzev onih koji ne poštuju biračku volju hrvatskog naroda u BiH.

Hrvatsko narodno vijeće BiH, kojim predsjedava fra Luka Markešić, je institucija, naizgled slična HNS-u BiH, koja pokušava politički zastupati interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, no temeljni problem ove institucije jest to što okuplja pripadnike hrvatskog naroda koji su izabrani isključivo biračkom voljom bošnjačkog naroda, i koji su, kao takvi, konstantno u službi urušavanja konstitutivnosti i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH koja se izražava kroz većinsku biračku volju, te u potpunosti u funkciji građanske unitarističke politike koju provode velikobošnjački politički i intelektualni centri u Bosni i Hercegovini.

Godina 2014. je izborna godina, kada se provode opći izbori od županija do Predsjedništva BiH, stoga nas nimalo ne začuđuje sve veći medijski politički nasrtaj na Hrvatski narodni sabor BiH i njegovo jedinstvo unutar sebe, čime svakodnevno postaje sve vidljivije tko će tražiti biračku potporu hrvatskog naroda, a tko će se staviti na raspolaganje biračkoj volji bošnjačkog naroda.
Izborni inženjering u BiH je u potpunoj funkciji dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH, i samo je Hrvatski narodni sabor BiH u mogućnosti dobiti plebiscitarnu potporu hrvatskog naroda u BiH, i stoga, mi hrvatski branitelji u BiH, inzistiramo na zajedništvu političkih stranaka u Hrvatskom narodnom saboru BiH i na zajedničkom izlasku u svim izbornim jedinicama na predstojećim općim izborima.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Sramota. U svijetu nitko  ne zna ništa o Vukovaru!

Objavljeno

na

Sipa Press

Prolazi još jedna obljetnica sjećanja na nevine žrtve Grada Vukovara, ali i Škabrnje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Koliko djeca u školi uistinu znaju o ovim velikim tragedijama hrvatskog naroda, koliko znaju o agresorima? Malo ili ništa. Međutim, još je žalosnija činjenica da se recimo o onome što se događalo u Vukovaru tijekom 1991. gotovo ne zna ništa u Europi, a kamoli u svijetu.

Mnogi ne znaju ni pokazati na zemljopisnoj karti gdje je Vukovar, a kamoli Škabrnja, iako je riječ o jednoj od najvećih ratnih katastrofa nakon II. svjetskog rata. O ovom razorenom gradu vrlo malo ili bolje rečeno ništa ne znaju ni žitelji susjednih država, poput Madžarske, Italije…

U školama diljem Europe se ne uči o Domovinskome ratu. Tome se ne treba čuditi kad se ni u hrvatskim školama ovoj temi ne pridaje zaslužena pažnja. Međutim, što rade hrvatska veleposlanstva diljem svijeta, je li ona barem prigodom ovakvih događanja upozoravaju tamošnje medije, odnosno iznose istinitu sliku o onome što ste događalo na ovim prostorima? Prema šutnji europskih medija vrlo lako se da zaključiti da se u ime nečijih interesa ova tema zaobilazi, marginalizira i prešućuje! Zašto?

S druge pak strane svjedoci smo da se svijetom širi lažna istina o Domovinskome ratu, pa čak i da se agresora pretvara u žrtvu. Nitko to ni demantira. To traje iz godine u godinu, pa će na kraju laž  ipak  postati – istina.

Dakle, pitanje glasi: što ste gospodo hrvatski veleposlanici učinili ili što činite da se 26 godina nakon okupacije Vukovara i Škabrnje zna o tim događajima u državama u kojima predstavljate Hrvate, odnosno zašto šutite, umjesto da „urličite“ o onome što ste nadamo se gledali i ovih dana u ovome gradu i ovome selu?

U vrijeme Domovinskoga rata hrvatska je diplomacija odnijela pobjedu, baš kao što su to učinili i mediji, ali u miru opet gubimo.

Ne, ništa se u Europi ne zna o Vukovaru, o bijelim križevima na Memorijalnom groblju ili pak o Ovčari.

Sramotno, ali je tako!

Inače, svjetski mediji su relativno dobro informirani o „ustaškoj Hrvatskoj“, pa i o „genocidu Hrvata nad Srbima“, o čemu im ne svjedoče samo Srbi, već i pojedini hrvatski (?) političari, domaće izdajice i dezerteri.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari