Pratite nas

Pregled

‘HRVATSKI’ NOVINARI – ostatak komunističkog ološa koji već 16 godina progoni hrvatske branitelje

Objavljeno

na

Hrvatska je svoju samostalnost i slobodu ostvarila, ali svoje medije, nažalost, nije dobila. Naime, Hrvatska još uvijek nema medije u onom smislu u kojom postoje mediji u jednoj Americi, ili Izraelu. To je, nažalost, činjenica.

novine2Iako na tisuće civila i na stotine djece gine u Gazi uslijed agresije izraelske vojske niti jednom izraelskom novinaru ne pada napamet napisati da je izraelski režim, dakle, vlast, zločinački, dok u Hrvatskoj postoje mediji koji o Tuđmanovoj vladavini govore kao o režimu, nerijetko zločinačkom režimu.

Mislite li da je u Americi tako nešto moguće iako su svi američki predsjednici, za razliku od prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, vodili barem jedan agresorski rat u kojem je poginulo stotine civila?  Pa ipak, američki i izraelski mediji smatraju se slobodnim medijima dvije slobodne i demokratske države. Hrvatska takve medije nema, Hrvatska nije takva država, imamo samostalnost, ali ne i stvarnu demokraciju. Hrvatskim medijskim prostorom uglavnom drmaju ratni profiteri, nažalost, svi oni većinom su legalni profiteri, obogatili se amoralno, a opet legalno.

Posebna meta hrvatskih medija nisu, kako biste možda pretpostavili, korumpirani političari, lopovi ili tajkuni koji su opljačkali pola Hrvatske, meta hrvatskih medija su, naravno, hrvatski branitelji, jedini koji se ne boje prozvati sve profitere, legalne i nelegalne, kako one koji su ilegalno pljačkali, tako i one koji su legalno pljačkali. Upravo zbog tog razloga već 16 godina, dakle nakon što se ponovno pojavio s obzirom da je u NDH kao kraljev bilten bio zabranjen, a u SFRJ nije obnovljen, Jutarnji list doslovno progoni hrvatske branitelje, brojni osuđenici iz Jutarnjeg lista utrkuju se tko će što bolje i kako više smjestiti hrvatskim braniteljima.

Nedavno su HOS-ovce hrvatski mediji proglasili fašistima, nažalost, nije to učinio samo Jutarnji list, ali oni su najuporniji, što, dakako, nikoga ne čudi ako znamo da se većina novinara Jutarnjeg lista tijekom Domovinskog rata pokušala skloniti u što je moguće bolji podrum. Dakle, patološka mržnja prema hrvatskim antifašistima, prema braniteljima, refleksne je naravi, bolje rečeno, u samoobrani.

Naime, branitelji kod novinara Jutarnjeg lista, kod većine osuđenika spomenute tiskovine, uglavnom izazivaju sram, svjesni su osuđenici ( Mislimo na sudski osuđene, dakle, dokazane lažljivce. ) da moralno u istu rečenicu s braniteljima ne mogu stati, s druge strane iako ratne kukavice, moralno inferiorni većini hrvatskih građana osuđenici Jutarnjeg lista imaju barem sedam puta veća primanja nego 90 posto hrvatskih branitelja. Ukratko, osuđenici Jutarnjeg lista boje se da to, uz pomoć branitelja kojima hrvatski narod još uvijek vjeruje, Hrvati napokon ne bi shvatili. Hrvati napokon shvate tko će Jutarnjem listu više ikada nešto vjerovati, tko će ikada više normalan kupiti Jutarnji list a da ne riskira podsmijeh cijele Hrvatske? S obzirom sa Slavka Linića više nema u Banskim dvorima, da uskoro neće biti ni Milanovića u premijerskoj fotelji, tko bi razotkriveni Jutarnji list spasio zaslužene propasti? Srećom, nitko.

Naravno, kako ovdje nismo izdvajali pojedinačne slučajeve, budući da ćemo tako nešto učiniti idućom prilikom, nismo spominjali ni to da je Jutarnji list neosuđenog generala Gotovinu proglasio pljačkašem, kriminalcem, ratnim zločincem, lopovom…. Samo to je dovoljno da Jutarnji list idiota koji je tako nešto pisao o hrvatskom generalu izbaci na ulicu, međutim, Hrvatska ipak nije Amerika, i to se, nažalost, neće dogoditi, sve dok sami ne propadnu – svi zajedno.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Vukovar: Glogoški optužio SNV, SDSS i ZVO da nisu odustali od velikosrpskih ideja

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Udruge 100-posto hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški ocijenio je u ponedjeljak u Vukovaru kako su oni koji su 1991. izveli agresiju na Hrvatsku danas prihvaćeni u hrvatskom društvu, a Hrvatskoj su se odužili tako što ju ne mogu prihvatiti jer su ostali na onim temeljima s kojima su počeli agresiju.

Na konferenciji za novinare pod nazivom “Mi vas ‘dobro’ razumijemo” Glogoški je naveo što je Hrvatska dala svima onima koji su na nju izveli agresiju 1991., pri čemu je spomenuo Zakon o općem oprostu, za koji je rekao kako je taj akt “obuhvatio i više nego što je trebao”, Zakon o konvalidaciji kojim je “omogućeno da mirovine dobiju i oni koji su sudjelovali u agresiji i nisu niti jedne lipe uplatili u mirovinski sustav, a stekli su pravo da im se prizna radni staž za vrijeme okupacije”.

Spomenuo je i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, koji je, ocijenio je, donesen pod ucjenama jedne političke opcije koja zastupa pripadnike srpske nacionalne manje, a koja se, kako je rekao, ucjenama i danas bavi u institucijama hrvatske države, među kojima i u Hrvatskome saboru.

Pokazao i hrvatske udžbenike povjesti za osme razrede osnovne škole po hrvatskome i srpskom programu, ističući kako u udžbeniku po hrvatskom programu piše da se 90-ih godila dogodio raspad SFRJ, a u udžbeniku na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu “to ne piše, nego piše da bio raspad komunizma”.

“Znači li to da za njih još uvijek nije bilo raspda SFRJ? Po programima koje uče, to je očito”, zaključio je Glogoški. Naveo je i primjer i identične fotografije iz tih dvaju udžbenika za koju u udžbeniku na hrvatskom jeziku piše da prikazuje odlazak srpskog pučanstva i paravojnih jedinica za vrijeme Oluje, a u udžbeniku na srpskom jeziku navodi se kako je riječ o odlasku srpskih civila nakon Oluje.

“Tražili smo da se taj udžbenik povuče iz upotrebe, ali još jedna generacija djece pripadnika srpske nacionalne manjine učit će da su Hrvati protjerali srpsko stanovništvo iz Knina nakon Oluje. Za nas je to neprihvatljivo”, poručio je Glogoški.

Također je ocijenio kako ćirilica nije samo pismo, nego i simbol velikosrpske agresije i težnji, te je Srpskome narodnom vijeću (SNV), SDSS-u i ZVO-u zamjerio što se nisu ogradili od otkrivanja spomen-ploče generalu bivše JNA Mladenu Bratiću u Novome Sadu, koji je kao zapovjednik Novosadskog korpusa poginuo 1991. godine tijekom napada na Vukovar.

“Pozvamo gospodina Pupovca da javno progovori je li upoznat s održavanjem sjednica skupštine Republike Srpske Krajine u Beogradu i zašto se ne ograđuje od tih stvari. Zašto se ne ograđuje od podizanja spomen-ploče ratnom zločincu u Novom Sadu i od transparenata u Hrvatskoj i Srbiji koje ispisuju pripadnici srpske nacionalne manjine? Je li to da se bolje razumijemo ili je to način da političkim putem postignu ono što nikada nisu postigli oružjem? Gospodo, dok je onih koji su branili hrvatsku domovinu, u tome nećete uspjeti”, poručio je Đuro Glogoški.

On je hrvatskim vlastima zamjerio mlaku reakciju u vezi s otkivanjem spomen-ploče generalu JNA Bratiću u Novome Sadu.

“Kada pogledamo koje nam poruke stižu iz Beograda, sa stadiona, onda nam je jasno odakle je izvor svega toga što preuzimaju pripadnici srpske manjine u Hrvatskoj”, rekao je Glogoški. Pokazao je fotografije s beogradskih stadiona i navijačkim transparentima kojima se veliča negdašnja “Krajina” i “velika Srbija”, ističući kako institucije u Srbiji ništa ne poduzimaju protiv takvih i sličnih transparenata. (Hina)

 

Ivan Penava: Institucije gotovo 30 godina nakon Ovčare okreću glavu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Culej pozdravio zahtjeve HVIDR-e za smjenom glavnog državnog odvjetnika

Objavljeno

na

Objavio

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej pozdravio je u utorak zahtjeve HVIDR-e za smjenom glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića zbog odbacivanja kaznenih prijava protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, te najavio da će svoj stav pokazati u četvrtak prilikom glasovanja u Saboru.

Iznenađuje me brzina kojom je Državno odvjetništvo odbacilo optužbe protiv Pupovca, mislim da su zahtjevi HVIDR-e izuzetno opravdani, izjavio je novinarima Culej na okruglom stolu “Ovčara – zločin bez kazne” nakon odbacivanja 13 kaznenih prijava protiv čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, kojega su braniteljske udruge prijavile za širenje govora mržnje i omalovažavanje Hrvatske.

Podržao je time zahtjeve predsjednika Glavnog odbora HVIDR-e Josipa Periše, koji je u utorak izjavio kako glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić treba odstupiti jer “DORH nije ništa učinio na procesuiranju srpskih ratnih zločinaca”.

Svoj stav Culej će, kaže, pokazati već u četvrtak u Saboru kada se bude glasovalo i o Vladinu prijedlogu zakona o blagdanima, kao i na svojoj izložbi o velikosrpskoj agresiji na Vukovar i Škabrnju čije je otvaranje također najavio za četvrtak.

Upitan ima li i dalje vladajuća većina njegovu ruku, poručio je da će se to vidjeti već u četvrtak.

Što se tiče eventualnih sankcija u HDZ-u, istaknuo je da ga u prvom redu zanima što o nekom pitanju misli njegova izborna baza te da će u skladu s tim i glasovati.

Culej: Nisam član nijedne grupe na društvenim mrežama

Culej je rekao i da nije član nijedne grupe na društvenim mrežama u kojima se širio govor mržnje i kritiziralo vodstvo HDZ-a.

“Općenito ne volim prijetnje preko društvenih mreža jer sam i sam doživio takve prijetnje. To obično rade kukavice na taj način”, rekao je Culej te dodao da je član drugih grupa – braniteljskih, Kamenjar i ostalih.

Odbacivanje kaznenih prijava protiv Pupovca nije začudilo Tomislava Josića, predsjednika braniteljskog Savjeta Grada Vukovara.

Josić: Ne vjerujem da će Pupovca ikad osuditi

“Protiv Pupovca postoji niz kaznenih prijava, no ne vjerujem da će ga ikada osuditi jer se kod nas selektivno provode zakoni”, izjavio je Josić koji smatra da je za to odgovorna politika.

“Politici to ne odgovara i ona želi da se to zaboravi, da se pogura pod tepih. Da je politika to htjela odraditi, mi danas ne bismo raspravljali o temama neprocesuiranih ratnih zločina, to bi bilo riješeno. Svatko tko je sudjelovao u nekim stvarima, morao bi odgovarati. No, nažalost kod nas, mali običan čovjek odgovara sutradan, u roku četiri dana ga osude i zatvore, a neki koji imaju privilegije, mogu napraviti što god žele i neće biti osuđeni nikada”, zaključio je Josić. (Hina)

 

Periša o odbacivanju prijava protiv Pupovca: DORH je jugoslavensko i boljševičko leglo

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari