Connect with us

Pregled

‘HRVATSKI’ NOVINARI – ostatak komunističkog ološa koji već 16 godina progoni hrvatske branitelje

Published

on

Hrvatska je svoju samostalnost i slobodu ostvarila, ali svoje medije, nažalost, nije dobila. Naime, Hrvatska još uvijek nema medije u onom smislu u kojom postoje mediji u jednoj Americi, ili Izraelu. To je, nažalost, činjenica.

novine2Iako na tisuće civila i na stotine djece gine u Gazi uslijed agresije izraelske vojske niti jednom izraelskom novinaru ne pada napamet napisati da je izraelski režim, dakle, vlast, zločinački, dok u Hrvatskoj postoje mediji koji o Tuđmanovoj vladavini govore kao o režimu, nerijetko zločinačkom režimu.

Mislite li da je u Americi tako nešto moguće iako su svi američki predsjednici, za razliku od prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, vodili barem jedan agresorski rat u kojem je poginulo stotine civila?  Pa ipak, američki i izraelski mediji smatraju se slobodnim medijima dvije slobodne i demokratske države. Hrvatska takve medije nema, Hrvatska nije takva država, imamo samostalnost, ali ne i stvarnu demokraciju. Hrvatskim medijskim prostorom uglavnom drmaju ratni profiteri, nažalost, svi oni većinom su legalni profiteri, obogatili se amoralno, a opet legalno.

Posebna meta hrvatskih medija nisu, kako biste možda pretpostavili, korumpirani političari, lopovi ili tajkuni koji su opljačkali pola Hrvatske, meta hrvatskih medija su, naravno, hrvatski branitelji, jedini koji se ne boje prozvati sve profitere, legalne i nelegalne, kako one koji su ilegalno pljačkali, tako i one koji su legalno pljačkali. Upravo zbog tog razloga već 16 godina, dakle nakon što se ponovno pojavio s obzirom da je u NDH kao kraljev bilten bio zabranjen, a u SFRJ nije obnovljen, Jutarnji list doslovno progoni hrvatske branitelje, brojni osuđenici iz Jutarnjeg lista utrkuju se tko će što bolje i kako više smjestiti hrvatskim braniteljima.

Nedavno su HOS-ovce hrvatski mediji proglasili fašistima, nažalost, nije to učinio samo Jutarnji list, ali oni su najuporniji, što, dakako, nikoga ne čudi ako znamo da se većina novinara Jutarnjeg lista tijekom Domovinskog rata pokušala skloniti u što je moguće bolji podrum. Dakle, patološka mržnja prema hrvatskim antifašistima, prema braniteljima, refleksne je naravi, bolje rečeno, u samoobrani.

Naime, branitelji kod novinara Jutarnjeg lista, kod većine osuđenika spomenute tiskovine, uglavnom izazivaju sram, svjesni su osuđenici ( Mislimo na sudski osuđene, dakle, dokazane lažljivce. ) da moralno u istu rečenicu s braniteljima ne mogu stati, s druge strane iako ratne kukavice, moralno inferiorni većini hrvatskih građana osuđenici Jutarnjeg lista imaju barem sedam puta veća primanja nego 90 posto hrvatskih branitelja. Ukratko, osuđenici Jutarnjeg lista boje se da to, uz pomoć branitelja kojima hrvatski narod još uvijek vjeruje, Hrvati napokon ne bi shvatili. Hrvati napokon shvate tko će Jutarnjem listu više ikada nešto vjerovati, tko će ikada više normalan kupiti Jutarnji list a da ne riskira podsmijeh cijele Hrvatske? S obzirom sa Slavka Linića više nema u Banskim dvorima, da uskoro neće biti ni Milanovića u premijerskoj fotelji, tko bi razotkriveni Jutarnji list spasio zaslužene propasti? Srećom, nitko.

Naravno, kako ovdje nismo izdvajali pojedinačne slučajeve, budući da ćemo tako nešto učiniti idućom prilikom, nismo spominjali ni to da je Jutarnji list neosuđenog generala Gotovinu proglasio pljačkašem, kriminalcem, ratnim zločincem, lopovom…. Samo to je dovoljno da Jutarnji list idiota koji je tako nešto pisao o hrvatskom generalu izbaci na ulicu, međutim, Hrvatska ipak nije Amerika, i to se, nažalost, neće dogoditi, sve dok sami ne propadnu – svi zajedno.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari