Connect with us

Hrvatski predsjednik Josipović i četnički vojvoda Nikolić se triput ljube

Objavljeno

on

‘Ipak je to Nikolić, ipak su to Srbi, agresivni i provokativni’, dodao je Tomac. Profesor veći problem vidi u tome što nas Francuska, baš kao i 2000. godine, ‘gura’ na zapadni Balkan. ‘Hrvatska jasno mora reći, mi ćemo pomagati i surađivati, ali nikakve skupne parade ne dolaze u obzir’, zaključio je naš sugovornik.

Fotografi su u četvrtak na Brdu kod Kranja ‘uhvatili’ i više nego srdačan susret Ive Josipovića i četničkog vojvode Tomislava Nikolića. Po dobrom starom srpskom običaju, hrvatski i srbijanski predsjednik poljubili su se tri puta!

Treba imati razumijevanja za razne oblike komuniciranja, za razne navike i tradicije. To je način komuniciranja koji je u Srbiji uobičajen, a u Hrvatskoj nije i kao takvog ga treba prihvatiti’ tim je riječima Josipović komentirao Nikolićev poljubac na regionalnom summitu čiji je cilj jačanje suradnja u regiji.
Uz Josipovića, Nikolića, predsjednicu Kosova Atifete Jahjagu i francuskog predsjednika Francois Hollandea, na sastanku su sudjelovali i slovenski predsjednik Borut Pahor, Đorge Ivanov iz Makedonije, Željko Komšić iz Bosne i Hercegovine, Filip Vujanović iz Crne Gore, te albanski predsjednik Bujar Nishani.

Profesor Zdravko Tomac u razgovoru za dnevno.hr rekao je kako je bilo očito da predsjedniku Josipoviću nije bilo ugodno kada ga je Nikolić triput poljubio. ‘Ipak je to Nikolić, ipak su to Srbi, agresivni i provokativni’, dodao je Tomac. Profesor veći problem vidi u tome što nas Francuska, baš kao i 2000. godine, ‘gura’ na zapadni Balkan. ‘Hrvatska jasno mora reći, mi ćemo pomagati i surađivati, ali nikakve skupne parade ne dolaze u obzir’,

dnevno.hr

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari