Connect with us

Vijesti

Hrvatski sabor minutom šutnje odao počast prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Objavljeno

-

foto HINA

Hrvatski sabor je na početku sjednice u petak minutom šutnje odao počast prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u prigodnom govoru istaknuo je da je predsjednik Tuđman vodio politiku koja je uvijek u prvi plan stavljala interese hrvatskog naroda i hrvatske države.

„Još uvijek snažno odjekuju njegove riječi: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što”, istaknuo je Jandroković iskazavši mu zahvalu za sve što je učinio za našu domovinu.

Kazao je da je dr. Franjo Tuđman bio povjesničar i državnik koji je svoju viziju pretvorio u stvarnost, a njegov vizija bila je suverena, slobodna i demokratska Hrvatska ravnopravna članica europske obitelji.

Jandroković je istaknuo da je put do toga bio trnovit i težak i zahtijevao iznimne političke i državničke vještine te iznad svega ljubav prema svom narodu i domovini, podsjetivši na prve višestranačke izbore, konstituiranje Sabora, referendum, Domovinski rat, oslobodilačke akcije Bljesak i Oluju.

„Franjo Tuđman postavio je temelje moderne hrvatske države, a njegova vizija zaokružena je ulaskom Hrvatske u EU i NATO”, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Zahvalio je i svim hrvatskim braniteljima koji također imaju velike zasluge za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Prije sjednice Jandroković je predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac na Tuđmanov grob na groblju Mirogoj u Zagrebu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas