Connect with us

Hrvatska

Hrvatski sabor počeo redovno jesensko zasjedanje

Objavljeno

-

HINA

Odavanjem počasti domovini, himnom Lijepa naša, koja se izvodi na početku svakoga redovitog zasjedanja, Hrvatski sabor u srijedu je počeo redovno jesensko zasjedanje koje prema Ustavu traje do sredine prosinca.

Sabor je minutom šutnje odao i počast svima koji su dali život za Hrvatsku, posebno hrvatskim braniteljima, zastupnicima i svima koji su zaslužni za Hrvatsku.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ime svih zastupnika izrazio je iskrenu sućut Mostovu zastupniku Marinu Miletiću zbog gubitka supruge.

Zastupnici, koji su se protekla dva mjeseca odmarali, bez prekida će zasjedati do 12. studenoga, tada će napraviti stanku zbog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu ukovara i Škabrnje. U Sabornicu se vraćaju 24. studenoga i u njoj ostaju do ustavnog roka, a po potrebi i dulje, najavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

U Saboru se i dalje provode epidemiološke, odnosno mjere zaštite od zaraze koronavirusom, pa će, kao i ljetos, zastupnici s govornice i s mjesta govoriti bez zaštitnih maske, a u sabornici će sjediti s maskama.

Jesensko zasjedanje otvoreno je ‘aktualnim prijepodnevom’ u kojemu pitanja premijeru i ministrima postavlja 39 zastupnika, prva je to učinila SDSS-ova Dragana Jeckov.

Sabor je prije toga utvrdio dnevni red prema kojemu će raditi, a na kojemu je, za sada, 130 točaka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas