Hrvatski sabor za dr.Tomašića značio je odavanje priznanja za doprinos u stvaranju bolje Hrvatske

0

Prije tjedan dana sanjao sam veliki sprovod sa puno poznatih lica, ali jedino nisam mogao predočiti tko će biti pokopan. Danas mi je kuma rekla da je pronašla u svim sanjaricama da će preminuti netko tko je meni blizak, no bojala mi se išta kazati jer je mislila da nije riječ o mojim bolesnim roditeljima, ali za mene je Zlatko bio i više toga što mogu potvrditi oni koji nas oboje bolje poznaju. Boljeg čovjeka nisam u životu upoznao pa mi nije bilo ništa problem za njega učiniti.

Nakon što su završili parlamentarni izbori 11.rujna 2016. godine doktor Tomašić i ja našli smo se u sitne noćne sate kako bi u miru rezonirali period koji je iza nas i vidjeli što dalje. U našem razgovoru koji nije više bio samo političke prirode, već prijateljske naravi kazao mi je kako je bio kod časne sestre, te zamolio je u slučaju ako mu se što dogodi neka se pobrine za njegovu ženu i troje djece, jer bio je svjestan kakvom se sustavu suprostavio goloruk. Imali smo spoznaje da nas se prisluškuje obojicu putem američkih uređaja. Čak mi je kazao i da se mene prati.

Iako je ignoriran od vrhuške i lokalno u pogledu saborskog mandata kada je ušla osoba bez imalo srama koja je imala 50% manje glasova od njega odlučio se i dalje boriti putem ŽO, a tražio bi i sastanak u ZG iako su ga pojedinci ignorirali (ne)vjerodostojno.

Također, naglasio mi je da nisam ostavio pisane tragove kako bi me se odavno smaknulo na već poznate načine putem prometnih nesreća ili sl., jer dirnuo sam u srž problema za koje mnogi ne žele čuti iako su istina. Tek tada sam shvatio koliko puno zna iz našeg razgovora. U tim trenucima kazao sam mu da se bilo što dogodi nekome od nas dvojice bilo bi više nego evidentno da smo uklonjeni jer smo se sustavu suprostavili. Nažalost dogodilo se da je doktoru Tomašiću otkazalo srce. Još sinoć čuli smo se u 01 sat i imao je smisao za humor u svom stilu, a oko 02 sata je preminuo.

Imao je sve uvjete da mu politika uopće nije trebala, ali on je živio za bolju Hrvatsku koju nažalost nije doživio, jer izgubili smo osobu koja je jedina imala snagu i želju pokrenuti sve ono što ne valja u Rijeci i PGŽ-u bez fige u džepu, a čeka li i nas slična sudbina koji smo premišljali poput dr. Tomašića vrijeme će pokazati. Ulazak u Hrvatski sabor njemu bi bila čast za sve ono što je pružio prema Domovini i shvaćao je to kao priznanje za sve što je učinio za Hrvatsku, ali nažalost ta čast nije mu pripala što ga je sigurno zabolilo nakon svega što je prošao kroz život. Da će nam biti lako neće.

Prijatelju hvala ti na svemu, a da su samo svi oni koji će se pojaviti na sprovodu dali glas uvjeren sam da bi tvoje srce kucalo i sada, a Hrvatski sabor imao bi osobu kakvu zaslužuje, a da ne govorim kakve su se metode upotrebljavale da ne uspijemo. Isplati li se u Hrvatskoj baviti politikom procijenite sami, jer da ima poštenja, morala i kriterija koji se temelje na vjerodostojnosti naš doktor bi sigurno bio s nama sa smješkom na licu, a na kraju vidimo da je preživio Domovinski rat kako bi na kraju otišao u miru. Zauvijek ćeš biti dio mene, jer pričati o tebi mogu samo oni koji su slični tebi tj. koji Hrvatsku vole. Počivaj u miru Božjem!

Sanjin Baković

facebook komentari