Connect with us

Vijesti

Hrvatski Srbi zamolili vlast u Srbiji da osudi ponašanje Hrvatske kako ne bi opet morali u izbjeglištvo!

Objavljeno

-

Čovjek koji je ne tako davno, zazivao krah hrvatske države, a optužnicu protiv generala Gotovine nazivao početkom hrvatskog kraja, sada traži pomoć od toliko omražene zemlje. Savo Štrbac apelira na Hrvatsku da primjeni Zakon o amnestiji.

Nakon niza nedavno objavljenih informacija koje kompromitiraju pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, u zaštitu ‘potlačenih’ hrvatskih Srba uključio se i direktor Veritasa i bivši sekretar vlade tzv. Republike Srpske Krajine, Savo Štrbac.

Čovjek koji je ne tako davno, zazivao krah hrvatske države, a optužnicu protiv generala Gotovine nazivao početkom hrvatskog kraja, sada traži pomoć od toliko omražene zemlje!

Od Hrvatske zahtjeva da spriječi medijsku i svaku drugu hajku na Srbe koji su, kaže izloženi strahovitim pritiscima koji su kulminirali trpinjskim uhićenjima. Zaključak je to Ureda za dijasporu i Srbe u regiji koji je održan prije nekoliko dana, a uz direktoricu navedenog Ureda susretu su nazočili Savo Štrbac i predsjednik Asocijacije izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir.

Savo Štrbac posebno zamjera Hrvatskoj što, umjesto da primjeni Zakon o amnestiji Hrvatska daje prošireni popis sa 1557 osoba optuženih za ratne zločine. Kaže kako se od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, intenzivirala mržnja i diskriminatorski odnos prema Srbima.

Kao i obično, Štrbac je u nedavne događaje unio dodatnu dramatiku pa je njegovo viđenje uhićenja u Trpinji najsličnije kakvom scenariju iz akcijskih filmova.

‘Hrvatski policajci s fantomkama na glavi, pod punom ratnom spremom, upadali su u kuće i na njive’ kažu Srbi. U ime izbjeglih i prognanih Srba, Milojko Budimir zamolio je vlast u Srbiji da osudi ponašanje Hrvatske i tako zaštiti preostale sunarodnjake kako ne bi opet morali u izbjeglištvo!

dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari