Connect with us

Politika

Hrvatski suverenisti protiv najavljenih metoda rješavanja rada na crno

Objavljeno

on

Hrvatski suverenisti u četvrtak su priopćili kako se oštro protive najavljenim metodama rješavanja pitanja rada na crno u sklopu nacionalnog programa te su najavili svoj zakonski prijedlog.

Cilj zakonskog prijedloga bit će olakšavanje zapošljavanja, kao i suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj, izvijestili su.

“Ministar Aladrović s ovakvim Nacionalnim programom za suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj nastavlja politiku kažnjavanja poslodavaca, a samim time i radnika”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre.

Hrvatski suverenisti ističu da je rad na crno u Hrvatskoj posljedica nefleksibilnog zakonskog okvira zapošljavanja i neisplativosti u kojem se po iznimno nepovoljnim uvjetima za poslodavca, a samim time i radnika, hrvatski građani zapošljavaju.

„Skupo zapošljavanje je ogroman problem i teret u Hrvatskoj koji je već godinama zanemaren od strane vlasti, a ukoliko želimo ublažiti neizbježnu krizu koja nas očekuje u nadolazećoj turističkoj sezoni moramo razmišljati o načinima olakšavanja zapošljavanja”, smatraju.

Hrvatski suverenisti stoga su najavili zakonski prijedlog koji će za cilj imati lakše dodatno zapošljavanje za radnike, povoljnije uvjete zapošljavanja za poslodavce i neposredno smanjivanje zapošljavanja na crno.

Očekuju također od Vlade da predloži reforme kojima će cilj biti partnerski odnos države prema privatnom sektoru za razliku od sadašnjeg kojeg ocjenjuju „sadističkim prema privatnicima”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari