Connect with us

Politika

Suverenisti: Zekanovićevi stavovi nisu u skladu sa strankom, nije više na čelu Kluba

Objavljeno

-

Hrvoje Zekanović više nije predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista nakon što je u Saboru, ističu iz te stranke, u ime kluba iznosio osobna stajališta o borbi protiv epidemije koja nisu u skladu s politikom stranke i ne predstavljaju stajališta ostalih članova kluba, u čijem sastavu ipak ostaje.

Suverenisti su u petak priopćili kako jučerašnjom odlukom s izvanredne sjednice stranačkog Predsjedništva Zekanović više nije predsjednik njihova Kluba zastupnika.

Predsjedništvo je, navode, zauzelo je stajalište kako je nedopustivo da predsjednik kluba, bez prethodnog usuglašavanja stajališta o ovako važnom pitanju i na iznenađenje ostalih kolega iz kluba, iznosi osobne opservacije “koje se, zbog njegove funkcije, potom pripisuju cijelom klubu i stranci Hrvatskih suverenista”.

Zekanović ostaje saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i supredsjednik stranke, a predsjednik Kluba zastupnika u Saboru postaje predsjednik stranke Marijan Pavliček.

Zekanović je jučer, govoreći u ime Kluba Hrvatskih suverenista tijekom saborske rasprave o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, poručio kako jest protiv covid potvrda, ali i naglasio kako treba jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote.

“Svi vi koji ste za potvrde ili protiv potvrda morate s govornice jasno reći da cjepivo spašava ljudske živote, ne smijete to ostaviti negdje u fusnoti, ljudi zbog vaših stavova završavaju na respiratoru”, naglasio je i prozvao dio političara, ali i predsjednika Republike Zorana Milanovića. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari