Connect with us

Reagiranja

Hrvatsko društvo pisaca osudilo prijetnje Borisu Dežuloviću

Objavljeno

-

foto HINA

Upravi odbor Hrvatskog društva pisaca osudio je u petak institucionalne i izvaninstitucionalne prijetnje upućene njihovu članu i novinaru Borisu Dežuloviću zbog njegova teksta objavljenog na N1.

“Hrvatsko društvo pisaca najoštrije osuđuje institucionalne i izvaninstitucionalne prijetnje upućene našem članu, uglednom, međunarodno nagrađivanom novinaru i piscu Borisu Dežuloviću, upućene zbog njegovog teksta pod naslovom „Je*o vas Vukovar“, objavljenom na portalu N1 televizije”, navodi se u priopćenju HDP-a.

Navode kako je Dežulović prethodno bio nagrađen za svoj tekst o stradanju Vukovara, i to jednom od najuglednijih novinarskih nagrada u Europi.

“Izravno je ugrožen reakcijama dijela saborskih zastupnika, gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, Ministarstva branitelja i veteranskih udruga, koji sebi uzimaju za pravo da određuju granice slobode mišljenja i izražavanja, ali i suočavanja s bolnim činjenicama”, stoji u priopćenju.

Ističu kako je Dežulović ionako izložen neugodnostima zbog svog javnog rada te da je proglašen plijenom u otvorenoj “sezoni lova” koja se vodi na društvenim mrežama, u medijima desne političke orijentacije i u državnim institucijama koje u pokušajima ugrožavanja Dežulovićeve egzistencije daju državni, režimski legitimitet.

Novinar i kolumnist Boris Dežulović izjavio je u srijedu, nakon oštrih reakcija na svoju kolumnu, da ukoliko ima žrtava Vukovara koje su uvrijeđene, da ih nije uvrijedio njegov tekst, nego oni koji trguju njihovom žrtvom, a da je u tekstu pisao o trgovini groznom žrtvom Vukovara.

Reakcije na njegov tekst dali su Domovinski pokret, čiji je predsjednik Ivan Penava gradonačelnik Vukovara te Ministarstvo hrvatskih branitelja, a koji su ustvrdili da Dežulović svojim tekstom “pokušava obezvrijediti sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata”, prenosi Hina.

Oglasio se Boris Dežulović: ‘Pisao sam o trgovini groznom žrtvom Vukovara’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari