Connect with us

Događaji

Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gopodarskom razvoju i kreatori budućih politika – Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1.

Objavljeno

on

18.09.2015. u Zagrebu se održava prva međunarodna konferencija za širu javnost o iseljenicima i povratnicima, s ciljem predstavljanja Hrvata izvan Republike Hrvatske i uglednih povratnika kao za gospodarstvo značajnog, do danas neiskorištenog resursa.

[ad id=”68099″]

U Zagrebu, u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, u suradnji Zagrebačkog velesajma i agencije LUX, održat će se prva konferencija o iseljeništvu za širu javnost 18.09.2015. pod nazivom: Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gopodarskom razvoju i kreatori budućih politika – Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1.

Konferencija je dio programa 2. Zagreb Business Summit-a, manifestacije pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i programom okuplja dvadesetak renomiranih govornika, većinom povratnika s ciljem predstavljanja našeg iseljeništva kao snažnog i kvalitetnog, do danas neiskorištenog potencijala.

Ugledan međunarodni iseljenički skup 18.09.2015. otvara važnom temom o odnosu Hrvatske s dijasporom, povratnik iz Australije dr. sc. Vice John Batarelo, ispred Hrvatskog sabora, Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Predavanje će održati i Davor Ivo Stier, Hrvatski zastupnik u EU parlamentu. Jedno od najpoznatijih imena u gradnji veza između Hrvata u domovini i Hrvata izvan Republike Hrvatske, dr. sc. Marin Sopta predstavit će dosadašnje investicije iseljeništva u Hrvatsku i nove gospodarske veze s iseljeništvom.

Gospodarstvenicima je posebno zanimljiv panel povratnika u HR, odvjetnika i predsjednika Azijsko-pacifičke gospodarske komore, povratnika u Hrvatsku, Don Markušića. Putem panela predstavit će se članovi komore, 4 Veleposlanika sa svojim konkretnim investicijskim i gospodarskim djelovanjem za Hrvatsku, mogućnostima povezivanja i suradnje s Azijsko-pacifičkom gospodarskom komorom. Na raspolaganju su svi Veleposlanici i za konkretna pitanja iz publike, dostupni su putem konferencije Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1 za nove poslovne kontakte i spremni na otvaranja novih dalekih tržišta zainteresiranim poduzetnicima iz Hrvatske.

Mladi povratnik u Hrvatsku, Ante Lučić predstavit će Cronnection, suradnju s hrvatskim iseljeništvom kroz obrazovnu i karijernu mobilnost, o znanstvenoj diplomaciji predavat će dr.sc. Rebeka Mesarić Žabčić. Instituciju s impozantnim stažom djelovanja za interese iseljenika – Maticu iseljenika Hrvatske, na konferenciji zastupa ravnatelj. Cilj konferencije je postavljanje temelja za stvaranje novog imidža, predstavljanje Iseljeništva druge i treće generacije (znanstvenika, poslovnih ljudi, gospodarstvenika koji godinama ulažu u naše gospodarstvo, a žive u inozemstvu ili u Hrvatskoj kao povratnici), interakcija sudionika, poticanje gospodarskih i investicijskih aktivnosti. Poseban panel predstavlja formiranje medijske slike o Hrvatima izvan domovine, moderator je Jure Vujić. Namjera organizatora, Sunčane Matić iz agencije LUX je da se ova vrijedna konferencija realizira svake godine u budućnosti.

[su_document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/09/NHF-Mapa-Program-LUX.pdf” width=”740″ height=”720″]

Opširnije informacije o programu i konferenciji na: [email protected]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari