Connect with us

Herceg Bosna

Hrvatsko žrtvoslovno društvo: ‘Dosta je prešućivanja četničnih zločina!’

Objavljeno

-

‘Ako je za vrijeme bivše države priča o četničkim zločinima bila tabu tema, u modernoj, slobodnoj, nezavisnoj i demokratskoj državi Hrvatskoj, članici europske obitelji, više nije, o tome se govori i piše, govorit će se i pisati jer to je najmanje što se mora učiniti u znak dužnog pijeteta prema svim stradalim Hrvatima, žrtvama četničkih zločina’, rekao je Dragutin Bauman.

Dragutin Bauman, član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva priopćenjem prosvjeduje i proziva Vladu koja daju sramotnu potporu proslavi partizanskog ustanka u Srbu.

Evo što je u priopćenju kazao Dragutin Bauman:

‘[dropcap]U[/dropcap]tihnule su fanfare nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju i bilo je za očekivati da će se nakon toga u hrvatskoj svakodnevici primjetno osjetiti ozračje pripadnosti europskoj obitelji, no umjesto toga, političke elite u Hrvatskoj, svakim novim danom sve više pričom o pomirbi, potrebi suradnje i ekonomskog povezivanja zemalja u okruženju, u regiji, ili ‘regionu’, kako orjunaši i jugonostalgičari u Hrvatskoj vole zvati prostore, nikad im neprežaljene Jugoslavije, ustvari zagovaraju tezu o Hrvatskoj u okvirima Zapadnog Balkana. Apsurdna je to situacija, jer umjesto da hrvatske Vlasti čine sve kako bi Hrvatska nakon ulaska u EU, u što kraćem roku polučila boljitak za hrvatski narod i za sve hrvatske državljane u novim okolnostima članice europske obitelji, hrvatske Vlasti, uz potporu inozemnih tajnih agentura, guraju hrvatsku državu u balkanski glib, u kojemu bi Srbija trebala biti dežurni žandar, za što se i velikosrpski hegemonisti u Hrvatskoj, na čijem je čelu Milorad Pupovac, otvoreno zauzimaju.

cetnici_koljuPri tome imaju obilatu potporu plaćeničkog medijskog prostora u kojemu sustavno potpiruju mit o ugroženosti srpskoga naroda u Hrvatskoj i ustašoidnosti hrvatskog naroda, što jasno govori o činjenici da avet velikosrpskog hegemonizma i fašističkog imperijalizma ne miruje. Tako svake godine uoči 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, pa tako i ove 2013. godine, uoči 18. obljetnice veličanstvene vojno redarstvene operacije „Oluja“, održana je 27. srpnja proslava partizanskog ustanka u Srbu, naravno uz neizostavnu prisutnost predstavnika hrvatske Vlasti, što je za hrvatski narod, za sve hrvatske domoljube, sumrak razuma jer prava je istina da se 26. i 27. srpnja 1941. godine u Srbu dogodio četnički ustanak, da su se četnici ‘premetnuli“’ u partizane i da je tada uslijedio strašan masakr hrvatskoga naroda na tom prostoru. O tome postoje brojna svjedočanstva, a to potvrđuje i četnički zločin izvršen 27. srpnja 1941. godine nad žiteljima katoličke vjeroispovijesti u župi Boričevac i susjednim župama, no velikosrpski hegemonisti u Hrvatskoj, naprijed spomenuti četnički zločin, kao i mnoge četničke zločine počinjene diljem Hrvatske tijekom 2. svjetskoga rata, kao i tijekom Domovinskoga rata, prešućuju, prešućuju stradale nevine hrvatske ŽRTVE kojima je jedini krimen bio što su bili Hrvati, Katolici. Užasna je spoznaja da je nakon što je Hrvatska i službeno postala članica europske obitelji, kojoj je povijesno gledajući oduvijek i pripadala, mjesec dana nakon njezina ulaska u EU, u Srbu održana „proslava“ četničkog ustanka, drsko pri tome ignorirajući hrvatske ŽRTVE četničkog zločina počinjenog 26. i 27. srpnja 1941. godine u Srbu.

Zbog toga javno ustajem prosvjedom, poglavito što i hrvatske Vlasti daju sramotnu potporu proslavi partizanskog ustanka u Srbu, ustvari četničkog ustanka u Srbu.
Na žalost, tijekom 2. svjetskog rata, kao i tijekom Domovinskog rata, četnički zločini počinjeni su diljem naše Domovine,  mnogi četnički zločini nikada javno nisu spomenuti, jedan je počinjen i u Starigradu Paklenica, o čemu svjedoči iskaz obitelji i spomen ploča, počinitelj zločina nikada nije kažnjen, niti su pronađeni zemni ostaci nesretne hrvatske ŽRTVE.
Ako je za vrijeme bivše države priča o četničkim zločinima bila tabu tema, u modernoj, slobodnoj, nezavisnoj i demokratskoj državi Hrvatskoj, članici europske obitelji, više nije, o tome se govori i piše, govorit će se i pisati, jer to je najmanje što se mora učiniti u znak dužnog pijeteta prema svim stradalim Hrvatima, ŽRTVAMA četničkih zločina.’

dnevno.hr/kamenjar.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari