Pratite nas

Hrvatsko žrtvoslovno društvo u dopisu Viviane Reding: Srušite ‘Berlinski zid’ u Hrvatskoj!

Objavljeno

na

Čelnici Hrvatskog žrtvoslovnog društva dr. Zvonimir Šeparović i ing. Dragutin Bauman u otvorenom pismu upućenom Europskoj povjerenici za pravosuđe Viviane Reding, pozvali su na “rušenje Berlinskog zida” u Hrvatskoj.

Dva desetljeća proteklo je od stvaranja slobodne, demokratske i nezavisne države Hrvatske, uz velika stradanja i žrtve hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Hrvatski branitelji,  Hrvatska vojska i Hrvatska policija su u časnom i opravdanom obrambenom Domovinskom ratu pod zapovjedništvom Dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, završnom vojnom operacijom “Oluja” oslobodili okupirane dijelove države Hrvatske, pobjedom nad srpskim agresorom i jugoslavenskom armijom kojom je desetljećima nakon završetka 2. svjetskog rata zapovijedao komunistički diktator, maršal Josip Broz Tito.

Pismo prenosimo u cjelosti:

„Dva desetljeća proteklo je od stvaranja slobodne, demokratske i nezavisne države Hrvatske, uz velika stradanja i žrtve hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Hrvatski branitelji,  Hrvatska vojska i Hrvatska policija su u časnom i opravdanom obrambenom Domovinskom ratu pod zapovjedništvom Dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, završnom vojnom operacijom „Oluja“ oslobodili okupirane dijelove države Hrvatske, pobjedom nad srpskim agresorom i jugoslavenskom armijom kojom je desetljećima nakon završetka 2. svjetskog rata zapovijedao komunistički diktator, maršal Josip Broz Tito.

Na žalost, nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana, u Hrvatskoj se ponovno probudila komunistička avet, i danas svjedočimo da aktualne hrvatske Vlasti otvoreno veličaju komunističkog zločinca Josipa Broza Tita i sva njegova djela, ignorirajući povijesne činjenice, da su pod njegovim zapovjedništvom partizanski zločinci i pripadnici njegovih tajnih službi, posebno zloglasne jugoslavenske tajne službe UDBA, nakon 2. svjetskog rata počinili strašne zločine nad hrvatskim narodom, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i na hrvatskim emigrantima koji su živjeli u drugim zemljama uključujući i Saveznu Republiku Njemačku.

Dok su hrvatski branitelji i hrvatski generali nakon završetka Domovinskog rata u kojem su se borili protiv srpskog agresora, nepravedno i pogrešno osuđivani,partizanski zločinci i pripadnici partizanskih tajnih službi, posebno zloglasne jugoslavenske tajne službe UDBA, nikada nisu izvedeni pred sud pravde, a danas se slobodno šetaju u Republici Hrvatskoj. Apsurdna je situacija, da se u 2013. godini, kada je Hrvatska postala članica europske obitelji, u kojoj su pravda, zakon i poštivanje ljudskih prava od najveće važnosti, nad Hrvatskom nadvila komunistička avet poput „Berlinskog zida“, što predstavlja ozbiljnu prijetnju sadašnjosti i budućnosti hrvatskom narodu i svim hrvatskim državljanima, a time indirektno i europskoj obitelji.

Poštovana Dr. Reding, hrvatski narod i svi državljani Republike Hrvatske kojima je istinski stalo do njihove domovine ljubazno Vas mole da učinite neophodne korake kako bi ste osigurali da Hrvatska implementira europski uhidbeni nalog na ispravan način, i time konačno srušili „Berlinski zid“ u Hrvatskoj! „, stoji u dopisu Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

 

 

M.M.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Kultura

Kamenjar

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Mile Kvesić, Hercegovina u mom srcu

Mala kuća ispod brda
To je moja rodna gruda
Tu su moji preci bili
I mene su odgojili.

Na kamenu ja sam rođen
Tu je pošten život vođen
Pradjedovi od davnina
Čekali su uvijek sina.

Kamenjar nam suđen bio
Tu nam život bio mio
Što imali to cijenili
Zadovoljni uvijek bili.

Opisati svima teško
Taj kamenjar sivi
Ali čovjek gdje je rođen
To voli i živi.

Otišo sam jednog dana
S kamenjara svoga
Al ga nosim ja sa sobom
On je dio srca moga.

Tekst: Ivan Čuljak, Bjelovar

facebook komentari

Nastavi čitati

Gluposti

U Zagrebu paljenje svijeća za žrtve ‘zločina HVO-a i HV-a u BiH’

Objavljeno

na

Objavio

SERGE BRAMMERTZ PODRŽAO RAD INICIJATIVE MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA

Inicijativa mladih za ljudska prava organizirat će u ponedjeljak na Trgu Francuske Republike u Zagrebu paljenje svijeća za žrtve zločina koje su počinili pripadnici HVO-a i HV-a u BiH.

“Inicijativa mladih za ljudska prava organizira paljenje svijeća za žrtve zločina počinjenih od strane pripadnika HVO-a i HV-a u BiH, žrtve nad kojima su zločine planirali i počinili oni koji su djelovali u ime naše Republike i time njezino ime zlorabili i osramotili“, stoji u najavi Inicijative mladih iz koje dodaju da tim aktom žele iskazati suosjećanje sa žrtvama i uputiti im sućut, ali i preživjelima i obiteljima stradalih dati do znanja da društvo u Hrvatskoj nije jedinstveno u slavljenju ratnih zločinaca i ratnih zločina.

“Želimo pokazati da u Hrvatskoj postoje i oni koji će neumorno zahtijevati od svojih institucija da zločine počinjene u ime i za račun naše Republike, odnosno od strane snaga pod njezinom kontrolom, treba priznati i osuditi, osuđujući istodobno i politiku koja je do njihovih stradanja dovela“, poručili su iz Inicijative mladih za ljudska prava, piše DnevniList.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari