Connect with us

Politički rentgen

HRVATSKOJ JE POTREBNO ZAJEDNIŠTVO

Objavljeno

on

Najavljena ostavka gospodina Tomislava Karamarka, iznuđena od premijera Oreškovića bez ikakvog suvislog obrazloženja, još je jedan u nizu razumnih poteza prvog potpredsjednika Vlade koji ide u smjeru relaksiranja ove političke drame kojoj svjedočimo. Čini mi se, u pitanju je i ljudska drama čovjeka koji se usudio pet puta zaredom poraziti neokomunističku bulumentu, koji se usudio preoteti im Pantovčak, koji se usudio zatvoriti Josipa Boljkovca i jasno izreći zabranjenu riječ, LUSTRACIJA!

[ad id=”93788″]

Nevidljiva ruka, Božu Petrova je izuzela iz procesa njegovog opoziva i afere Grizly koja se dogodila sada, za vrijeme obnašanja ministarskih funkcija Petrova i njegovih ministara. Afera Grizli, afera s elementima kaznene odgovornosti, postala je marginalna i gurnuta je pod tepih.

Pantovčak se dolaskom Stjepana Mesića pretvorio u veleizdajničku utvrdu, po arhivima predsjednika Tuđmana kopali su nemilice svi, od novinarskih trolova do tajnih službi bjelosvjetskih močnika. Treba li posebno dokazivati veleizdajništvo, progon hrvatskih generala, tajno svjedočenje u Hagu koje je apsolutno kanaliziralo sudske postupke protiv interesa republike Hrvatske, treba li posebno elaborirati kontinuitet takvog štetnog političkog djelovanja dolaskom Josipovića na to brdo koji je još perfidnijim, demagoškim metodama, okružen savjetnicima pete, velikosrpske kolone uporno Hrvatsku gurao prema „regijonu“?

Hoće li i taj teret svaliti na leđa gospodina Karamarka?

Sve je poznato, za veleizdajnike lijeve provenijencije  ne postoji niti će postojati pojam „političko-moralne odgovornosti“, za njih ne postoji ni pojam kaznene odgovornosti i kristalno je jasno kako na hrvatskom političkom tržištu vrijede dvostruka mjerila.

Zbog retroaktivne političko-moralne odgovornosti, dakle zbog djela koja su počinjena u prošlosti, dok dužnosnici nisu imali poziciju i moć odlučivati, do sada nitko u Hrvatskoj nije dao ostavku, pogotovo ne oni iz Milanovićeve odnarođene Vlade. Naprotiv, izuzev  „maila“ Mirele Holy, nitko nije dao ostavku ni zbog eklatantnog kršenja zakona u vrijeme svog mandata, nitko nije dao ostavku ni nakon pravorijeka Dalije Orešković koja je u mnogim slučajevima u skladu sa svojim ovlastima odredila tek novčane kazne.

Pojam retroaktivne političko-moralne odgovornosti primjenjen je  na leđima ministra Zlatka Hasanbegovića u ovim procesima ucjena i iznuda i on je bez ikakve sumnje sljedeći na redu. A onda slijede Milijan Brkić, ministar Šuster, ministrica Bernardica Juretić. Konačan i jedini pravi veliki cilj je uništenja najveće državotvorne stranke i preuzimanje vlasti na dugi rok.

Hrvatskoj je potrebno zajedništvo, ne zbog gospodina Karamarka, već zbog Domovine! HDZ-u je potrebno zajedništvo, jer bez jakog HDZ-a, u ozračju iskrenog zajedništva, svoje političke ambicije ne će moći artikulirati ni oni koji reflektiraju na mjesto predsjednika najveće hrvatske stranke nakon  dekapitiranja gospodina Karamarka. Potrebno je zajedništvo po načelu „svi za jednog jedan za sve“. Čini mi se, u ostavci gospodina Karamarka trebali bi se solidarno pridružiti i svi ministri ove Vlade iz HDZ-ove kvote, jer ova Vlada je već ionako totalno blokirana i to na duži rok.

Ostavka gospodina Tomislava Karamarka, Tihomiru Oreškoviću daje vjetar u leđa i otvara mu perspektive i nadu da  može spasiti svoju fotelju od političke i međunarodne poslovne blamaže. Pravorijek Dalije Orešković, bez obzira kakav bude, Timu ne će biti dovoljan za argumentirani ostanak u premijerskoj fotelji i za pretpostaviti je da Tim sprema novi udar na Tomislava Karamarka u svojevrsnom „reality showu“, pred saborskim zastupnicima i pred čitavom hrvatskom javnošću. Insajderi na ovim stranicama  govore kako se radi o podmetnutom, monstruoznom, navodno falsificiranom dokumentu iz paraobavještajnog podzemlja, koji će ponovo moralno teško naštetiti gospodinu Karamarku. Ako ga nemaš mogućnosti kazneno goniti, ako nemaš mogućnosti zatvarati ga u Remetinac, ostaje ti na raspolaganj neiscrpna udbaška mašta, moralano oblatiti  i njega i njegovu obitelj  do neprepoznatljivosti.

Dok navodni falsifikat bude izvještačen i razotkriven, a može se dogoditi da to ne će biti nikada, kao što nikada nisu otkriveni ni crtači „svastike“, desni spektar hrvatske politike bit će razbijen u paramparčad.

Hoće li hrvatski narod nasjesti na ovakve goebellsovso-rankovićevske spinove?

Ovdje dolazimo do jedne paradoksalne, apsurdne  situacije. Neprijatelji Hrvatske, neprijatelji Karamarka i HDZ-a, ruše Karamarka, jer je on navodno lopov, veleizdajnik, moralno upitna osoba i žele na čelo HDZ-a dovesti moralnu, sposobniju, jaku politčku  osobu koja će ih još žešće poraziti? U Karamarka upiru prstom oni moralizatori koji su spašavali udbaške ubojice bivšeg, propalog, zločinačkog Jugoslavenskog režima, spašavajući zapravo obraz diktatora Tita. Osuđuju ga oni, koji su Hrvatsku u protekle četiri godine svojim namjernim postupcima osudili na propast! Navjerojatno, ali istinito, šta sve može progutati hrvatski naivni narod?

Gospodina Milana Bandića su zatvorili kada se za to ukazala minimalna šansa, pokrenuli su protiv njega niz kaznenih postupaka, vidjeli smo ga u Remetincu i na izlasku iz Remetinca i danas isti taj Bandić postaje presudan politički igrač i čovjek koji trenutačno odlučuje tko će biti „gradonačelnik Hrvatske“! Izdržao je sve udarce i ostao na nogama!Gotovo svi desni novinari, „domoljubni“ portali, analitičari, odvjetnici, akademici stali su u  odbranu Milana Bandića dokazujući da se radi o klasičnom političkom progonu. Gdje su sada? Sakrili su se u mišju rupu i umreženi, plivajući na valovima ljevičarskih mainstream medija u hladovini čekaju rasplet ove sramotne hrvatske priče! Drhte od straha  i broje „judine škude“!

Ukoliko uspije operacija „ubojstva“ Tomislava Karamarka, ukoliko ga uklone i s mjesta predsjednika stranke u želji da kadroviraju  boljeg, poštenijeg, kompetentnijeg predsjednika HDZ-a, ukoliko žele jačeg protivnika, predlažem za  nasljednika Tomislava Karamarka najpopularnijeg i najpoštenijeg političara u Hrvatskoj, dr. Zlatka Hasanbegovića. Tek ta kandidatura do kraja bi razotkrila prave namjere veleizdajnika, koji od istine bježe „ko vrag od tamjana“!

Kazimir Mikašek-Kazo

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari