Connect with us

Komentar

Hrvoje Zekanović – Američki san i buđenje u svijetu dvostrukih mjerila

Objavljeno

on

Izvještavanje o najnovijim događajima u Americi vrlo jasno govori o dvostrukim standardima kojima se vrednuje sve što pripada desnom, suverenističkom i konzervativnom dijelu političkog spektra. Reagiramo jer smo i sami previše puta bili žrtve tog licemjerja. Ružne tendencije prelijevaju se i na Hrvatsku te je riječ o nečemu s čime ćemo se i sami morati suočiti, a to se već uvelike i događa.

Jasno da su scene iz Washingtona bile uznemirujuće i da ne treba podržavati ili relativizirati onakvo skrnavljenje državnih institucija, ali treba reći i sljedeće – da su identičan incident nasilnog upada u Senat i nereda na washingtonskim ulicama skrivili pripadnici Black Lives Matter i ljevičarski prosvjednici, mediji bi govorili kako je riječ o pravedničkom gnjevu. Donedavno smo bili svjedocima puno nasilnijih i destruktivniji prosvjeda ljevice, s mrtvima, ranjenima i ogromnom materijalnom štetom, ali svi su od mainstream medija, i u Hrvatskoj i SAD, bili promatrani s određenim simpatijama, ako ne i otvorenim navijanjem za nasilnike.

Mi se s time ne slažemo. Dvostruki standardi nepopravljivo vuku u totalitarizam i neslobodu koja će prije ili kasnije rezultirati otvorenim progonom političkih neistomišljenika. Progon je na internetu već započeo, uz Donalda Trumpa koji je u potpunosti prognan, cenzurira se svako drugačije mišljenje, čak i kada nedvosmisleno osuđuje nasilje u Washingtonu, ali i postavlja za ljevicu nezgodna pitanja.

I mi u Hrvatskoj već dulje vrijeme svjedoci smo takvih pokušaja. Primjerice, Hod za život za dobar dio medija nešto je ružno i negativno, iako je svakom objektivnom, čak i samim pogledom na fotografije, jasno da je riječ o mirnom, dostojanstvenom skupu bez mržnje i ružnih poruka, a kamoli nasilja.

Hrvatski suverenisti koristit će svaku priliku da spriječe cenzuru, etiketiranja, neslobodu i nasilno nametanje svjetonazora koji nam je stran i kao ljudima i kao političarima, komentirao je Hrvoje Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari