Connect with us

Komentar

Hrvoje Zekanović: Bez soli je uvijek bljutavo

Objavljeno

-

Foto: Hina

Svaki prosvjed je legitiman oblik iskazivanja nezadovoljstva dijela građana s nekim politikama ili s aktualnom situacijom u društvu.

Prosvjed koji se danas dogodio u Zagrebu je također imao sve elemente prosvjeda, razglas, transparente, prosvjednike osim jednog, a to je tema i svjetonazorska, odnosno politička pozicija prosvjeda.

Svjetonazor, ideologija, smještanje u određenom dijelu političkog spektra je sol, a bez soli je uvijek bljutavo. Danas se na prosvjedu okupilo (ovisno o mediju) od nekoliko stotina do nekoliko tisuća prosvjednika koji su došli svatko zbog svog razloga. HDZ koji je trebao biti glavna tema napada rijetko se spominjao, a teme su prema transparentima i govornicima bile raznolike, od protivljenja cijepljenju do protivljenja Vatikanskim ugovorima.

Najzanimljiviji dio prosvjeda su bili političari, naime na prosvjedu su bili predstavnici Radničke fronte, Mosta do desnih stranaka zastupljenih u Hrvatskom saboru. Desnica i Most su krajnjoj titoističkoj ljevici konačno pružili ruku pomirenja radi višeg cilja, samo koji je to cilj danas nismo saznali. Da mi je netko nedavno rekao da će jedni uz druge prosvjedovati ljudi u majicama HOS-a i članovi Radničke fronte ne bi vjerovao.

Prosvjed bez svjetonazora, bez jasne političke pozicije, lijeve ili desne, konzervativne ili liberalne je zapravo parodija prosvjeda. Da parodija bude veća na kraju prosvjednici u sav glas pjevaju himnu HDZ-a, Bože čuvaj Hrvatsku. Alooo!

Nakon što je Živi zid prestao biti parlamentarna stranka izgleda da mnogi podupiratelji jednostavnih politika bez konkretne supstance jednostavno više nemaju svog političkog favorita pa se okupljaju na ovakvim skupovima koji su lijevo-desni konglomerat.

Ili možda nakon Živog zida dolazi neki novi desno-lijevi zid, samo tko će biti novi Ivan Pernar? Svakako ima dosta kandidata.
PS Ivan je simpa lik za razliku od većine današnjih pretendenata na njegovu poziciju.

Hrvoje Zekanović / facebook

HDZ: Narod je vodstvima MOST-a i DP-a dao – otkaz!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari