Connect with us

Razgovor

Hrvoje Zekanović: Glunčić je opozicija neradu Blaženke Divjak

Published

on

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović komentirao je u emisiji N1 studio uživo skorašnji izbor voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme.

Što je nagnalo vas u Hrastu da javno izrazite podršku Matku Glunčiću za voditelja ERS-a?

Što se tiče reforme, ona se mora nastaviti, odnosno mi moramo reformirati hrvatsko školstvo. No, ono što radi HNS je uništavanja školstva i PR. Ne želi se djeci napraviti bolja budućnost, nego se radi o sustavnom uništavanju školstva kako bi se dobili politički bodovi. Ne vidim problem jer je Glunčić dobio najviše bodova na natječaju. On je opozicija neradu Blaženke Divjak.

Iza projekta reforme stoji Vlada koju vi kao saborski zastupnik držite na životu?

Što se tiče Vlade, mislim da po tom pitanju, a i ministrica Divjak, rade krivu politiku. Glunčić je vrsni stručnjak koji je najbolje ocijenjen na natječaju i ne vidim u čemu je problem. Treba reći, čovjek je najbolje ocijenjen i idemo ga staviti za voditelja.

Je li ta reforma moguća dok na istom brodu plove Divjak i Glunčić?

Divjak se ne bavi meritumom nego PR-om za HNS. Glunčić je samo kap koja je prelila čašu. Divjak je sve HDZ-ove i kadrove iz naše stranke koji su željeli sudjelovati u reformi, sustavno i trajno, udaljila iz procesa. HDZ i HRAST nemaju više nikakvog utjecaja na procese u obrazovanju.

Treba li i dalje premijer Plenković biti na čelu PSP-a?

On je vatrogasac kojem je zadatak da sve ne izmakne kontroli. Dok se ne izabere novi čovjek, on je najbolje rješenje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari