Pratite nas

Razgovor

Hrvoje Zekanović: Glunčić je opozicija neradu Blaženke Divjak

Objavljeno

na

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović komentirao je u emisiji N1 studio uživo skorašnji izbor voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme.

Što je nagnalo vas u Hrastu da javno izrazite podršku Matku Glunčiću za voditelja ERS-a?

Što se tiče reforme, ona se mora nastaviti, odnosno mi moramo reformirati hrvatsko školstvo. No, ono što radi HNS je uništavanja školstva i PR. Ne želi se djeci napraviti bolja budućnost, nego se radi o sustavnom uništavanju školstva kako bi se dobili politički bodovi. Ne vidim problem jer je Glunčić dobio najviše bodova na natječaju. On je opozicija neradu Blaženke Divjak.

Iza projekta reforme stoji Vlada koju vi kao saborski zastupnik držite na životu?

Što se tiče Vlade, mislim da po tom pitanju, a i ministrica Divjak, rade krivu politiku. Glunčić je vrsni stručnjak koji je najbolje ocijenjen na natječaju i ne vidim u čemu je problem. Treba reći, čovjek je najbolje ocijenjen i idemo ga staviti za voditelja.

Je li ta reforma moguća dok na istom brodu plove Divjak i Glunčić?

Divjak se ne bavi meritumom nego PR-om za HNS. Glunčić je samo kap koja je prelila čašu. Divjak je sve HDZ-ove i kadrove iz naše stranke koji su željeli sudjelovati u reformi, sustavno i trajno, udaljila iz procesa. HDZ i HRAST nemaju više nikakvog utjecaja na procese u obrazovanju.

Treba li i dalje premijer Plenković biti na čelu PSP-a?

On je vatrogasac kojem je zadatak da sve ne izmakne kontroli. Dok se ne izabere novi čovjek, on je najbolje rješenje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Roko Antić – Čovjek koji je rekao ne politici nemorala i interesa

Objavljeno

na

Objavio

Ovaj čovjek je rekao ne politici nemorala, interesa i izdaje.

Gost emisije Agape bio je Roko Antić koji je dao ostavku na sve dužnosti u HDZ-u vidjevši što i kako rade. On je rekao ovo: “Ne možeš se pozivati na demokršćanstvo kad živiš neurednim bračnim životom, kad pobačaj smatraš “ljudskim pravom” žene, kad živiš s ljubavnicom, a pozdravljaš s “Hvaljen Isus i Marija”, kad se nazivaš kršćaninom – a djeluješ kao ateist. Uvijek sam se protivio lažnom predstavljanju. Ne moraš misliti i živjeti kao ja, ali nemoj se lažno predstavljati.”

Poslušajte emisiju i u sklopu nje vrlo zanimljive izjave: Davora Ive Štira, Efendije Izeta Čamdžića, Branimira Glavaša itd.

fratar.net

Roko Antić: HDZ je puno puta znao zastraniti, ali se od ovoga neće nikada moći oporaviti

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

(VIDEO) Zekanović: Srbiji ne bismo trebali pomagati, a koalicija HDZ – SDP je dogovorena!

Objavljeno

na

Objavio

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, u emisiji Večernji TV, komentirao je incident Vojislava Šešelja u Beogradu, odnose Hrvatske sa Srbijom, a govorio je i o hrvatskoj Vladi, Istanbulskoj konvenciji, Hrastu…

– Mene nije iznenadio Šešeljev postupak u Beogradu jer cijela srbijanska politika je zadnjih 27 godina na istom tragu. Nikad nismo čuli njihovu ispriku za ratna događanja devedesetih, niti gdje su posmrtni ostaci brojnih branitelja. Nikad nije bilo riječi o ratnoj odšteti, a znamo tko je Šešelj i da je Aleksandar Vučić bio četnički vojvojda.

I onda se čudimo takvim događajima. Čudi me što uvijek mi trčimo ususret Srbiji. Neka plate odštetu i otkriju gdje su posmrtni ostaci branitelja pa onda mogu dobiti našu podršku za ulazak u EU – kazao je Zekanović na početku i dodao:

– Mi bismo trebali uspostaviti bratske odnose s Mađarima koji vodi Orban, ali on odgovara establišmentu u Bruxsellesu. A Srbiji ne bih pomagao u njezinom europskom putu jer Hrvatska od toga nema ništa.

Osvrnuo se i na Vladu.

– Nažalost ova Vlada će ostati na vlasti. Glasači HDZ-a sigurno su razačorani i Vlada ne bi trebala imati potporu, no mislim da će se ovo nastaviti još dvije godine – kazao je i dodao:

– Trudio sam se dok sam bio dio vladajuće većine, ali nije bilo odjeka. Hrvatska je izgubila suverenitet, gospodarski je na koljenima, a tisuće ljudi napustile su zemlju… Isto tako siguran sam da će doći i do koalicije HDZ-a i SDP-a, ona je već dogovorena!

Cijelu emisiju pogledajte u videu:

Večernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati