Connect with us

Pregled

Hrvoje Zekanović najavio pokretanje referenduma o Istanbulskoj konvenciji (VIDEO)

Objavljeno

-

Nakon što je premijer Andrej Plenković u četvrtak najavio da će Istanbulska konvencija uskoro naći na Vladinoj sjednici, nakon čega će biti upućena u Sabor na ratifikaciju, saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović najavio je da će pokrenuti raspisivanje referenduma kojim bi se spriječila ratifikacija tog, kako je rekao, “iznimno spornog” dokumenta.

“Hrast od ovoga trenutka okuplja sve pojedince i političke opcije, udruge civilnog sektora u svrhu raspisivanja referenduma na temu Istanbulske konvencije”, kazao je Zekanović novinarima u Saboru, istaknuvši da će pokušati u sljedećih nekoliko tjedana pokrenuti građanski referendum kojim bi se zaustavila ratifikacija Istanbulske konvencije.

Zekanović je uvjeren da će tu inicijativu podržati i pridružiti im se i neki zastupnici HDZ-a. “Bitno nam je da narod kaže što misli o ovom dokumentu”, istaknuo je.

Upitan ima li smisla potrošiti novac na referendum o Istanbulskoj konvenciji, Zekanović je ustvrdio da je to “smiješno, jer demokracija i volja naroda nemaju cijenu”.

Zekanović je siguran da referendum neće pokazati da su (građani) za ratifikaciju Istanbulske konvencije. “Ja sam spreman riskirati. To se sigurno neće pokazati. Kao i prošli put kada nismo imali podršku medija uspjeli smo, uspjet ćemo i ovaj put. Hrvatski narod, bez obzira na to koliko neki ignorirali njegovu volju, itekako dobro razmišlja i osjeti kada je za njega nešto bitno”, zaključio je Zekanović. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari