Connect with us

Politika

Hrvoje Zekanović: Ne može biti pomirbe bez jasne krivice

Objavljeno

-

Hrvatski sabor danas nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu, kojim se ukupni prihodi planiraju u iznosu od 147.2 i rashodi od 157.7 milijardi kuna.

Hrvoje Zekanović (Klub zastupnika Hrvatskih suverenista) u slobodnom govoru osvrnuo se na obilježavanje pada Vukovara i pokolja u Škabrnji ustvrdivši kako ne može biti pomirbe bez jasne krivice.

“Mi smo stvarno lud narod, ima li itko u visokoj hrvatskoj politici da je normalan, 2020. godine mijenjamo politiku i odjednom je važnije hoće li Milorad Pupovac doći u Škarbnju, a gotovo se ne spominje pokolj 100 stanovnika Škabrnje”, kazao je Zekanović.

“To što se naziva pomirba je civilizacijsko posrnuće, to je nemoralno, ne može se dogoditi pomirba bez jasne krivice, ne mogu svi biti krivi, pripadnici srpske nacionale manjine, vi se krivi, a Hrvati nisu krivi”, rekao je Zekanović.

Spočitnuo je potpredsjedniku Vlade Borisu Milošević da jednako govori o četnicima i istovremeno izražava najdublje žaljenje prema hrvatskim žrtvama.

“Andreju, Milorade, Borise, dosta je s ovim više. Ne spominjite pomirbu na ovaj način, to je degutantno”, kazao je.

Bošnjaković: Srbiji ne smijemo dati zeleno svjetlo za ulazak u EU sve dok se ne suoče sa svojom prošlošću

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari