Pratite nas

Komentar

Hrvoje Zekanović: Ovdje se prvenstveno radi o tome želi li Hrvatska biti suverena država

Objavljeno

na

Sjajan PR savjet

Premijer je prema savjetu PR stručnjaka posjetio hrvatske biskupe vjerojatno im pokušavajući objasniti da ono što piše u Istanbulskoj konvenciji ipak nije onako kako oni razumiju.

Izvrsna je ideja PR-ovaca da se na ovaj način dodatno zbuni hrvatska javnost kroz stvaranje dojma da se premijer i biskupi oko nečega “dogovaraju” kako bi se uvjerilo konzervativno glasačko tijelo da je ipak Istanbluska konvencija “doneke prihvatljiva”.

Tobože tajni sastanak iskorišten je upravo za ono što su premijerovi PR-ovci i htjeli, a to je vijest o dijalogu biskupa i Vlade.

Na žalost premijera i njegovih PR stručnjaka biskupi su i ovaj put jasno bili za zaštitu vrijednosti koje su duboko ugrožene ovim spornim dokumentom.

U politici je očito sve moguće ali bilo bi lijepo kada bi premijer konačno priznao da ovaj dokument nije duboko demokršćanski nego da ga jednostavno želi usvojiti jer je to pragmatično i sukladno unitarističkoj politici iz Bruxellesa.

Ovdje se prvenstveno radi želi li Hrvatska biti suverena država, a Crkva u Hrvata je po tom pitanju kroz stoljeća bila iznimno jasna kao i po pitanju ratifikacije Istanbulske konvencije kojoj se otvoreno usprotivila.

Marko Ljubić: Plenkovićevu proizvodnju „istanbulskih konvencija“ treba spriječiti „opsadom Istanbula“

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bruna Esih: Neće biti izbora, većina stabilna jer je nastala na interesu

Objavljeno

na

Objavio

Saborska zastupnica Bruna Esih u Šibeniku je izjavila da ne očekuje prijevremene parlamentarne izbore. Ipak, Neovisni za Hrvatsku, rekla je, u stalnoj su kampanji.

Stoga intenzivno organiziraju stranačka tijela na lokalnoj razini pa su imenovali i koordinatora za šibensko područje.

Esih se osvrnula i na Plenkovićeve izjave o tome da svoj mandat duguje HDZ-u. Bila sam na listi HDZ-a. Nisam zanijekala ni u jednom trenutku tu činjenicu. No bila sam na 11. mjestu te liste i isključivo preferencijalno ušla u Hrvatski sabor donijevši tada u 1. izbornoj jedinici Grada Zagreba peti mandat koji HDZ u Gradu Zagrebu nikada nije imao, izjavila je.

Dodala je kako je Plenkovićeva većina stabilna jer je, kako je rekla, nastala na temeljima čistog interesa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

A što da branitelji Glavaša nazovu subnorovcem?!

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže – danas je predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio da će njegova stranka ostati stabilan i čvrst partner vladajuće koalicije u Hrvatskom saboru do kraja mandata te premijeru Plenkoviću poručio da ne popušta pritiscima, bez obzira na to s koje strane dolazili, pa i pod cijenu raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora, a braniteljskim udrugama da se ne mogu ponašati kao nekadašnji jugoslavenski SUBNOR.

Možemo razumjeti kad ljevičari hrvatske branitelje proglašavaju SUBNOR-om, jer tako žele reći ne samo da su to po svojim postupcima i zahtjevima nego i po ulozi u ratu, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr

No hrvatski branitelji bitno se razlikuju od partizana, borili su se za Hrvatsku, a ne za Jugoslaviju, za demokraciju, a ne za komunističku diktaturu, nisu kao oni ubijali desetke tisuća ratnih protivnika i civila, nisu bili sudionici politike koja je nepoćudne trpala na zastrašujući Goli otok i u Staru Gradišku, ubijala političke emigrante po svijetu i pravila druga zla.

Stoga iznenađuje što ratni heroj Glavaš, kojeg Osječani smatraju svojim spasiteljem, kaže braniteljskim udrugama “da se ne mogu ponašati kao nekadašnji jugoslavenski SUBNOR”.

Pa, ako ćemo suditi po njegovoj odanosti vlasti, branitelji bi prije nego on njima njemu mogli reći da ja subnorovac, što bi također bila krivotvorina, komentirao je Ivkošić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari