Connect with us

Politika

Hrvoje Zekanović: Pozivam premijera da raspiše referendum o Istanbulskoj konvenciji

Objavljeno

-

Zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović poručio je da ne odustaju od referenduma o Istanbulskoj konvenciji.

Zekanović je jučer pozvao Davora Ivu Stiera (HDZ) da se vrati s puta iz Argentine kako bi branio demokršćanske vrijednosti na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Nažalost, on je otišao u Argantinu, neka javnost prosudi, meni je žao što je tako”, kazao je.

“Ne znam koji su razlozi, ne znam je li to zapovijed premijera. Ali imao se vremena vratiti i imao je priliku reći koliko mu je nešto važno”, dodao je.

Kaže da u dukumentu Istanbulske konvencije ima rodne ideologije: “Mnogo puta sam ga pročitao, neki bi rekli- ‘ jel ti vjeruješ sebi ili svojim očima’. Ja bih rekao da vjerujem ovdje sebi.”

“Hrvatska po meni ide u jednom smjeru kojim ne bih trebala”, kazao je ističući da u svemu na ovu temu podržava saborskog zastupnika Željka Glasnovića koji je jutros u Saboru kazao da Istanbulska konvencija potiče pedofiliju i zoofiliju.

“Ja se s generalom Glasnovićem apsolutno slažem. U 100 posto onog što kaže”, kazao je zastupnik Hrasta u Saboru.

“Od referenduma ne odustajemo, on se priprema”, poručio je Zekanović ističući da su sad važni potezi Vlade jer se ne zna u kojoj je fazi ratifikacija Istanbulske konvencije.

“Postoji još jedna mogućnost – da referendum raspiše premijer. Ja ga pozivam, mislim da je to najgalantije rješenje, da da izbor narodu da kaže što misli o ovoj temi.

Ili da ga predsjednica raspiše, ali ona je sada također u Argentini. Pozivam predsjednicu da ona razmisli o ovom važnom pitanju”, kazao je Zekanović, prenosi N1

NE PUCAJTE U VLASTITO NACIONALNO BIĆE!

 

‘Prejaki argumenti’ zagovaratelja Istanbulske konvencije!

 

Hrvoje Zekanović: Konvencija, pod krinkom zaštite žena od nasilja, pokušava progurati rodnu ideologiju (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas