Connect with us

Politika

Zekanović prozvao Grmoju: Niste sposobni sazvati četiri osobe

Objavljeno

-

Saborsko Antikorupcijsko vijeće počelo je u utorak sjednicu s malim zakašnjenjem, zbog nedostatka kvoruma, javnim saslušanjem bivših Mostovih članova Vlade – Bože Petrova, Slavena Dobrovića i Tomislava Panenića, radi rasvjetljavanja problema upravljanja u Ini.

Početak sjednice Nacionalnog vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije malo je kasnio jer nije bilo kvoruma pa se čekalo da dođe Dalija Orešković (Centar) koja je zapela u prometu, dok je Hrvoje Zekanović (HDS) došao na početak sjednice, ali potom napustio dvoranu kako ne bi držao kvorum, prenosi HRT

– Zekanović je tražio ovo saslušanje, a ne želi držati kvorum i opstruira rad Vijeća, ustvrdio je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most).

– Nazovite Klub HDZ-a i Željka Reinera za daljnje upute, poručio je Zekanoviću.

Zekanović mu je uzvratio kako nije sposoban sazvati sjednicu i dovesti četiri osobe na saslušanje te da je mutež, antivakser, ravnozemljaš, demagog i populist.

Nakon početnog prepucavanja i dolaska Orešković krenulo je salsušavanje, a prvi na pitanja odgovara Božo Petrov.

Grmoja: Sve sam kontaktirao

– Da je Sisačka rafinerija ugašena po nalogu Vlade. Gotovo svi svjedoci su rekli da se krađa nije mogla dogoditi bez INA-e i MOL-a. Prijedlog kolege Zekanovića je da se dovedu bivši Mostovi dužnosnici – Petrov, Panenić i Dobrović. Prijedlog sam nadopunio s pozivom svim premijerima, kazao je Grmoja na početku Sjednice.

Grmoja je istaknuo kako je sve kontaktirao.

– Gospođa Kosor je htjela doći, ali ima zdravstvenih problems. Bivši premijer Orešković je u Rusiji ili negdje na putu. Nazvao me predsjednik Milanović i rekao da zbog zaštite institucije predsjednika ne želi doći ovdje. Poziv je otvoren i premijeru Plenkoviću. Odazvali su se g. Petrov, Dobrović i Panenić, poručio je.

Naime, danas je 28. sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Na javno saslušanje, uz ostale, pozvani su i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković, radi rasvjetljavanja problematike upravljanja trgovačkim društvom INA d.d. i unapređenja mjera iz Akcijskog plana od 2022. do 2024., uz Strategiju sprječavanja korupcije do 2030. koje se odnose na poboljšanje upravljanja i sprječavanje korupcije u trgovačkim društvima i pravnim osobama u državnom vlasništvu.

DORH je priopćio kako će se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, kao i dosad, odazvati na poziv Hrvatskog sabora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari