Connect with us

Reagiranja

HSP AS: Predložit ćemo partnerima u koaliciji uvođenje Dana žrtava komunizma

Objavljeno

-

Svjesni činjenice kako će Domoljubna koalicija i HSP AS predstojeće parlamentarne izbore dobiti temeljem svog gospodarskog programa. Smjernice istog predstavili smo široj hrvatskoj javnosti te dokazali da je isti održiv i provediv te u skladu sa potrebama hrvatskog naroda i svakako putokaz smjeru oporavka devastiranog i posrnulog hrvatskog gospodarstva od strane aktualne i nesposobne lijeve Vlade Zorana Milanovića, kažu u HSP AS-u.

[ad id=”68099″]

Iako unutar stranaka Domoljubne koalicije nema ideoloških i svjetonazorskih razlika kao najsnažnija i stožerna pravaška stranka imamo obvezu ne dopustiti da padnu u zaborav tisuće nedužno ubijenih hrvatskih domoljuba od strane bivšeg komunističkog režima. Njihov zajednički krimen jeste ljubav za Hrvatsku te neslaganje sa komunističkim terorom koji je sudjelovao u zatiranju svega hrvatskog na najsvirepiji i najpodmukliji mogući način od Bleiburga do Golog otoka, stoji u priopćenju te stranke.

hsp as logo“Mi u HSP AS nismo formalisti ali legalisti svakako jesmo. Kao dio Domoljubne koalicije inzistirat ćemo na dosljednim primjenama Rezolucije Vijeća Europe 1481 (2006) o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima, Rezolucije Europskog parlamenta od 02.04.2009. o europskoj savjesti i totalitarizmu kao i na poštivanju Deklaracije Hrvatskog sabora iz 2006. o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog sustava u Hrvatskoj u razdoblju 1945. – 1990. Posebno ističemo spomenutu Rezoluciju Vijeća Europe u kojoj se traži od bivših komunističkih i postkomunističkih partija koje to još nisu učinile, da naprave procjenu i ponovno vrednuju povijesti komunizma i vlastite prošlosti, a kako bi se jasno distancirali od zločina totalitarnih komunističkih režima i jasno osudili zločine komunizma”, priopćili su.

HSP AS smatra da se hrvatsko društvo zbog svojih političkih elita nije nikada jasno i nedvosmisleno distanciralo i očistilo od komunističkog nasljeđa pa se stoga zalažemo za temeljitu lustraciju, rasvjetljavanje i kažnjavanje svih komunističkih zločina. Predložit ćemo koalicijskim partnerima uvođenje Dana žrtava komunizma koji će se obilježavati u RH svakog 23.08. povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

“Uvažavajući preporuku EU Parlamenta da svaka zemlja prilagodi svoj način obilježavanja svojoj povijesti i tradiciji, pozivamo Vas na prvo obilježavanje Dana žrtava komunizma koje će biti dana 23.08.2015. (nedjelja) na Golom otoku u Općini Lopar. S početkom u 14,30 sati položit ćemo vijence, zapaliti svijeće te se zajedničkom molitvom prisjetiti svih žrtava komunizma podno spomen-ploče u Luci Tetina. Osobna svjedočanstva izreći će preživjeli zatvorenici komunističkih kazamata, a o povijesnoj nepravdi i zločinu komunista nad Hrvatima govoriti će stranački dužnosnici i povjesničari, članica Predsjedništva HSP AS dr. sc. Vlatka Vukelić i predsjednik HSP AS prof. Ivan Tepeš”, stoji u priopćenju koje potpisuje glavni tajnik Pero Ćorić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari