Connect with us

Reagiranja

HSP: Imigrantska kriza i EU, svi junaci mukom zamukoše

Objavljeno

on

Pitanje svih pitanja u zadnje vrijeme je: gdje je europska komisija, zapravo čelništvo tvorevine koju svi vole zvati Europska Unija, u ovoj teškoj situaciji sa imigrantima?? Iz jučerašnjih izjava premijera čuli smo da ni Europska unija, pa tako ni Hrvatska nemaju planove što s imigrantima koji nadiru.

[ad id=”68099″]

Spominju se neke lokacije za smještaj imigranata. Kakav smještaj i gdje? U dvorce bez prozora? U napuštene i devastirane vojarne?  Po svemu sudeći iz Vlade RH, pogotovo iz MUP-a dolaze nesuvisle izjave i informacije tek da se uzburkanom narodu nešto kaže. A rješenja NEMA.

Shengenski sporazum, mit ili stvarnost?

Prema shengenskom sporazumu vanjske granice EU trebale bi biti čvršće i sigurnije nego ikada. Koliko su čvrste vidimo na primjeru Grčke gdje više liče na švicarski sir nego na čvrstu granicu.
Jednako tako bi u sličnoj situaciji prošla i Hrvatska ulaskom u shengenski prostor. Ali pustimo sada shengenski sporazum jer postoji puno ozbiljnije pitanje, a to je: gdje je nestala EU??

Grčka se već danima bori sa navalom imigranata u svoju zemlju koji preko nje, Makedonije, Srbije, a uskoro i Hrvatske, traže put prema zapadnim zemljama EU.
Koliko uspijvamo pratiti i pohvatati sve vijesti, još niti jednom nismo čuli da je službeni Bruxelles poslao bilo kakvu pomoć zemlji koja je i članica euro zone i potpisnica shengenskog sporazuma, niti jedan avion niti jedan kamion humanitarne pomoći, niti jedan jedini euro pomoći.

Ponavljamo kako su nas nazvali šovinistima, gdje je EU? Gdje je EK? Gdje je njihova socijalna osjetljivost u ovoj kriznoj situaciji? Svi se posipaju pepelom, peru ruke kao Poncije Pilat. Odjednom svi junaci mukom zamukoše.

krešimir vrpka daniel srbAli čak ni to nije pravi problem, problem tek slijedi. Ne ovim valom imigranata, već onim koji dolazi iza njih, a to je više od pola milijuna, prema nekim izvorima i više od milijun koji čekaju na granici Turske. Ovi koji su sada u blizini naših granica imaju jasan cilj, znaju točno gdje idu. Oni koji čekaju da se probiju neće birati, njima je svejedno, samo da pobjegnu.

Geopolitička situacija na bliskom istoku je takva da će se zemljopisne karte mijenjati vrtoglavom brzinom, a ti ljudi više neće imati ni doma ni domovine, neće se imati gdje vratiti, ostati će ovdje među nama i potpuno promijeniti demografsku sliku zemlje u kojoj će se naći.

Još veći je problem što su naši pametni političari koji su vodili pregovore za ulazak RH u EU, bez razmišljanja potpisali sporazum o imigrantskoj politici sa EU koja nam bez ikakvih zadrški može reći slijedeće: Hrvati mi smo primili tridesetak tisuća vaših nezaposlenih, vi ćete primiti tridesetak tisuća imigranata.

Ono što Hrvatsku stranku prava najviše zabrinjava je činjenica da niti jedna od vodećih političkih opcija neće reći niti jedne riječi protivljenja takvom naputku europske komisije, već će ju ispuniti bez ikakve zadrške.

Imali smo priliku nedavno vidjeti izjavu jedne naše europarlamentarke koja bi imigrantima naselila Liku, pa nas ne bi čudila izjava nekog drugog političara iz vodećih opcija da ni Slavonije nije loša ideja ili u krajnjem slučaju i otoci,  ipak nam je većina otoka nenaseljena kako jučer reče I.Z. Čičak.

Možda će se europska komisija sjetiti dotirati Hrvatskoj stotinjak eura godišnje po imigrantu ali više od toga sigurno nećemo dobiti ako i to dobijemo, zato Hrvatska stranka prava ostaje pri svojem stajalištu da Hrvatska ne smije dozvoliti primanje imigranata.

Vlada Republike Hrvatske i premijer moraju se jasno odrediti što misle napraviti u budućnosti i konačno načiniti plan za Hrvatsku, neovisno o Europi.

Krešimir Vrpka

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari