Connect with us

Politika

HSP: lustracija je preduvjet za oporavak Hrvatske!

Objavljeno

-

Lustracija je provjera i uklanjanje iz javnog političkog života onih osoba koje su bile aktivne u službi totalitarnih režima (članovi nacionalsocijalisticke i komunističkih partija te službenici i doušnici njihovih tajnih službi).

[ad id=”68099″]

Dakle lustracija nije nikakav progon, nije sudski proces u kojem će netko završiti na dugogodišnjoj robiji ili biti životno ugrožen. Jasno je da ljudi koji su bili aktivni u bivšem sistemu Hrvatsku jednostavno nisu ni željeli i kao takvi ne mogu sudjelovati u javnom i političkom životu naše domovine, piše Krešimir Vrpka u priopćenju Hrvatske Stranke Prava.

Dadaje da se lustracija ne smije zadržati samo na akterima komunističkog režima, ona se mora proširiti i na sudionike u agresiji na RH bez obzira na zakon o aboliciji.

Abolicija ne oslobađa od odgovornosti. Jednako tako lustracijom treba obuhvatiti i one koji su se okoristili ratom u Republici Hrvatskoj i stekli ogromno bogatstvo dok se je Hrvatska borila s agresijom. Dobar primjer lustracije imamo u Poljskoj koja je provela ograničavanje prema bivšim komunistima u sudjelovanju državne politike ili u državnoj službi, a jednako tako i suradnicima komunističke tajne policije (od 1944.-1990.) zabranjeno je sudjelovanje u javnom životu.

Dana 23. rujna 2008. potpisana je izjava potpore od 409 članova Europskog parlamenta za uspostavu dana sjećanja na totalitarne režime, potvrđen je točkom 15. Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu od 2. travnja 2008. odlukom o proglašenju dana sjećanja na žrtve staljinizma i nacionalsocijalizma sa 533 glasova (44 protiv i 33 suzdržanih).

U završnom dijelu Rezolucije pozvani su parlamenti i vlade svih država članica EU, država kandidatkinja za EU kao i zemalja povezanih s Europskom unijom, na usvajanje i provedbu te Rezolucije. Niti bivša niti sadašnja vlada RH to nisu učinile već nasuprot toga i dalje veličaju jednog od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva Josipa Broza Tita.

Komunizam se odjednom pretvorio u antifašizam, u Hrvatskoj je legalno registrirana komunistička partija Hrvatske, a iz državnog proračuna financiraju se i mnoge udruge koje djeluju u tom smjeru. Hrvatsku ne mogu voditi oni koji Hrvatsku nisu željeli.

Imamo primjere kao što je dožupan sisačko-moslavačke županije Boro Rkman koji je bio pripadnik agresorske vojske na RH. Još očitiji primjer je Socijaldemokratska partija Hrvatske koja se javno izjasnila kao sljedbenica saveza komunista Hrvatske.

Pod komunističkim režimom ubijeno je na stotine Hrvata, na tisuće je sigurnost potražilo izvan domovine, a oni koji su ostali u Hrvatskoj bili su podvrgnuti svakodnevnom teroru komunističkog režima.

Mnogi su završili na dugogodišnjoj robiji samo zato što su pjevali Vilu Velebita i Ustani Bane. Mnogi se iz komunističkih kazamata nikada više nisu vratili.

Akterima takve politike zasigurno nije mjesto u javnom i političkom životu RH ali niti na sveučilištima i školama. Sve dok se ne provede lustracija u Hrvatskoj, Hrvatska neće krenuti naprijed i zato je lustracija preduvjet za njen oporavak, zaključuje se u priopćenju  Hrvatske Stranke Prava, kojeg potpisuje Krešimir Vrpka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas