Connect with us

Reagiranja

HSP traži micanje ulice Maršala Tita u Općini Kneževi Vinogradi!

Objavljeno

on

Ilustracija: HSP
HSP predlaže da se naziv promijeni u Ulica hrvatskih branitelja

Hrvatska stranka prava Osječko-baranjske županije ponovno je zatražila da se promijeni ime jedine ulice u ovoj županiji koje nosi ime Josipa Broza Tita.

Ulica Maršala Tita nalazi se u baranjskoj općini Kneževi Vinogradi, odnosno na potezu od izlaska iz mjesta Suza do centra mjesta Zmajevac. HSP predlaže da se ta ulica nazove Ulicom hrvatskih branitelja.

– Iako smatramo da nije potrebno posebno objašnjavati razlog ovog zahtjeva, onaj mani dio građanstva koji se još uvijek ne želi odreći se zločinačkog komunističkog režima i njegova ideologa Tita podsjetit ćemo da je on od nezavisnih zapadno-europskih znanstvenika proglašen jednim od 10 najvećih mega zločinaca 20. stoljeća – priopćio je HSP te dodaju: – Ako znamo tko je bio apsolutni vladar, gospodar života i smrti, neokrunjeni kralj i šef komunističke Jugoslavije onda znamo tko je najodgovorniji za zločine komunističke Jugoslavije. Tito. On je odgovoran.

Stoga pozivamo Općinsko vijeće Kneževih Vinograda u kojima se nalazi spomenuta ulica da po hitnom postupku izvrši promjenu naziva te ulice. Pogotovo pozivamo načelnika općine Vedrana Kramarića i vijećnike HDZ-a da inzistiraju na promjeni imena ove ulice, a konstatiramo da smo razočarani činjenicom da vijećnici HDZ-a u ranijim sazivima Općinskog vijeća to nisu smatrali za shodnim učiniti iako su u više navrata imali priliku – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Drago Marković, član predsjedništva HSP-a.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari